I dag er den siste dagen i resten av ditt liv


Ulli Lust ; oversatt fra tysk av Ute Neumann
Bok Bokmål 2011 · Roman

Oppdaterer

I 1984 reiser den frihetssøkende 17 år gamle punkeren Ulli på haiketur fra Wien uten pass, penger og bagasje til Italia sammen med en venninne, uten å fortelle om det til sine foreldre. Ulli erfarer at det å være ung jente på loffen kan være svært farlig, ikke minst på Sicilia. De naive jentene oppfattes av italienske menn omtrent uten unntak som lette på tråden, og pengemangel fører dem ut i tigging og narkotika, prostitusjon og i kontakt med mafiaen. Ulli blir etterhvert helt alene og veldig utsatt, men hun reiser seg og viser et kraftig overlevelsesinstinkt.

I dag er den siste dagen i resten av ditt liv er selvbiografisk, og Ulli Lust forteller nært, nådeløst og energisk, og med en god porsjon svart humor. Den 17-årige Ulli fremstilles helt uten moralsk fordømmelse eller voksen etterpåklokskap. Det er et rystende og livsbejaende portrett av en ung jente på vei mot livet.

Boka har fått flere priser, blant annet Prix Révélation i Angoulême i 2011. Den er kommet i flere opplag i Tyskland, har vakt stor oppsikt i Frankrike, og utkommer også på spansk, italiensk, svensk og engelsk.

Ulli Lust er født i 1967 i Wien, og bor nå i Berlin. Den norske oversettelsen er ved Ute Neumann.

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Lust, Ulli (forf.)
Utgitt
Oslo : No Comprendo Press , 2011
Omfang
462 s. : ill.
Passer for
Opplysninger
Tegneserieroman
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-8255-005-5(h.) : Nkr 280.00

Bibliotek som har denne