1181 fornuftsstridige fakta


John Lloyd, John Mitchinson & James Harkin (red.) ; sammen med QIs alver: Anne Miller ... [et al.] ; oversatt fra engelsk av H.L.V. Siempre
Bok Bokmål 2017 · Humor
Visste du at Saudi-Arabia importerer kameler fra Australia? At det ligger fire millioner sanger på Spotify som aldri har blitt avspilt? Eller at Putins bestefar jobbet som kokk for både Lenin og Stalin? Dette og over 1100 andre pussige og smått utrolige ting kan du lese mer om i denne boken, laget av teamet bak det britiske TV-programmet Quite interesting. Og skal vi tro dem, finnes det knapt noe som er viktigere enn kuriøs (av noen kalt unyttig) kunnskap. Omtalen er utarbeidet av BS.
Annen tittel
Medvirkende
Harkin, James (medforf.)
Mitchinson, John (medforf.)
Utgitt
[Oslo] : Font , cop. 2017
Omfang
198 s.
Opplysninger
Originaltittel: 1234 facts to leave you speechless . - Over tittelen: QI . - Visste du at Saudi Arabia importerer kameler fra Australia? Eller at det på Spotify ligger 4 millioner sanger som ikke har blitt avspilt en eneste gang? Ikke alle vet at Rod Stewart mistet jobben som tapetdesigner fordi han er fargeblind, eller at Putins bestefar jobbet som kokk for både Lenin og Stalin, og for Rasputin. Etter at George Bush Sr. kastet opp i fanget på Japans statsminister under en statsmiddag i 1992 har det japanske ordet for å spy vært bushusuru. Stephen Fry og teamet bak det populære britiske TV-programmet har nok en gang samlet en mengde kuriøs (og som regel svært unyttig) kunnskap - til ellevill begeistring for lesere over hele verden. Som i sine tidligere bøker, redefinerer de begrepet allmennkunnskap og kaster nytt lys over spørsmål som har plaget filosofer, forskere og fulle menn på pub gjennom lange kvelder til alle tider.
Sjanger
Dewey
ISBN
9788281694347(ib.) : Nkr 339.00

Bibliotek som har denne