Samisk mat og kultur


Ardis Kaspersen ; [illustrasjoner: Egil Torin Næsheim]
Bok Bokmål 1997 · Hobby

Oppdaterer

om denne boka:

Ingen kan utnytte naturens muligheter som samene. Med råvarer fra vidde og hav, fra jakt og fiske, med urter og bær, tilbereder de sine tradisjonelle matretter - ofte under svært enkle forhold.

Samisk mat er en del av det norske kjøkken som er lite kjent for mange av oss. I denne boka forsøker Ardis Kaspersen å formidle noen av samenes rike og mangfoldige mattradisjoner. Hun har samlet oppskrifter fra Pasvik i nord til Rendalen i sør, og for alle som er interessert i mat, er dette spennende lesning. Her får vi muligheten til å prøve noe nytt, til å la oss inspirere - og til å la naturen få innpass i kjøkkenet!

Les boka på nett
Medvirkende
Utgitt
[Oslo] : Landbruksforl. , cop. 1997
Omfang
96 s. : ill.
Opplysninger
Matoppskriftene er inndelt geografisk slik: Finnmark, Troms, Nordland og sørover . - Bibliografi: s. 95-96 . - Elektronisk reproduksjon
Emner
Finnmark
Historie
Kokebøker
Kokebøker-Samisk mat
Kultur - Samisk
Lapper
Mat
Mat og drikke
Mat-samisk
Matkultur - mat - samisk mat - samisk matkultur - matoppskrifter - matlaging - kokebøker - mattradisjon - tradisjonsmat
Matlaging - Nord-Norge
Matlaging - Norge
Matlaging - Samer
Matlaging. Samisk
Matoppskrifter
Matretter
Matskikker
Nord-Norge
Norden(historie) - samer
Nordland
Oppskrifter
Samar
Samekultur
Samer(historie) - Norden
Samer-Kultur og historie
Samisk
Samisk kultur
Samisk mat
Samiske spise- og drikkeskikker
Spesialiteter
Tradisjonsmat
Troms
Vilt
Ethnic groups
Foods
Mattradisjoner
Norge
Kulturhistorie
Matlaging
Samer
Samisk matlaging
Samisk matlaging(matlaging)
Skoltesamer
Sørsamer
Norden - samer
Spise- og drikkeskikker - Samer
samer matlaging kokebøker samar noreg mattradisjoner etnografi matkultur samisk kulturhistorie norge matskikker kulturmat tradisjoner oahpogirji
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
8252922295 : Nkr. 220

Bibliotek som har denne