100 norske filmer du må se


hovedredaktør: Gunn E. Schmidt ; billedredaktør: Oliver Tukec
Bok Bokmål 2008

Oppdaterer

om denne boka:

Denne unike boken presenterer 100 norske filmer du må se og representerer nesten ett århundres norsk filmhistorie. Les om den første norske lydfilmen, filmen som startet den nye norske dokumentarbølgen, den første norske filmskolefilmen, den største kommersielle suksessen, filmen som ble hyllet høyest av kritikerne, tidenes store norske kultklassiker og filmen som av mange karakteriseres som en "nesten-kalkun". Samt mange, mange flere filmer som absolutt er verdt å få med seg. Denne boken forteller deg alt du trenger å vite om disse fantastiske må-se-filmene.

Filmomtalene er skrevet av personer som befatter seg med film generelt, og norsk film spesielt, som journalister, kritikere, manusforfattere, cinematek-programmerere, filmskapere - og formidlere. Folk som har sett mer norsk film enn de fleste.

Forordet er skrevet av Jan Langlo som er seksjonsleder i Norsk filminstitutt, med ansvar for Cinemateket, kinodrift og museum.

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Utgitt
Oslo : Orion , cop. 2008
Omfang
223 s. : ill.
Opplysninger
Har innholdsfortegnelse, register . - Denne boken presenterer et bredt spekter av norske filmer fra en periode på mer enn 80 år. Her kan du få kunnskap om alt fra Brudeferden i Hardanger (1926) til Kautokeino-opprøret (2008). Utvalget er basert på filmens historiske betydning, samt publikum- og kritikermottakelsen. Bransjefolk som Erlend Loe og Nikolaj Frobenius er blant bidragsyterne, og tar for seg handlingsforløpet, sjangermessig og historisk plassering, de mest minneverdige øyeblikkene og begrunnelse for hvorfor filmen fortjener en plass i boka. Leseren får også presentert fakta som ikke er så allment kjent, som for eksempel ideen bak filmen og valg av skuespillere.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-458-0871-1(ib.) : Nkr 348.00

Bibliotek som har denne