Den nynorske songskatten


Terje Aarset ; [biletredaktør: Dag Grønnestad]
Bok Nynorsk 2009 · Nasjonalsanger

Oppdaterer

Forfattaren har lagt særleg vekt på å få fram samspelet mellom tekst og tone og bruken og utbreiinga av songane. Til alle songane er det notar for piano og/eller blandakor. Boka er rikt illustrert.

Song- og musikkinteresserte lekfolk og fagfolk over heile landet vil ha glede og interesse av Den nynorske songskatten.

Terje Aarset er førsteamanuensis i norsk språk ved Høgskulen i Volda. Han har redigert og gjeve ut ei rekkje bøker innanfor emna språk, litteratur, bibliografi, lokalhistorie og musikk. Aarset er aktiv musikar og arrangerer musikk, særleg for kor.

Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Aasen, Ivar (komp.) . Dei gamle fjelli
Aasen, Ivar (tekstf.) . Mellom bakkar og berg
Blix, Elias (tekstf.) . Gud signe vårt dyre fedreland
Blix, Elias (tekstf.) . Å eg veit meg eit land
Førsund, Sigurd (komp.) . Å Vestland, Vestland
Garborg, Arne (tekstf.) . Gud signe Noregs land
Haavie, Anne (komp.) . Blåmann
Hoffmann von Fallersleben, August Heinrich (komp.) . Fager kveldsol smiler
Hognestad, Peter (tekstf.) . Fager kveldsol smiler
Hov, L. F. (tekstf.) . Kaldt og mørkt og lite sol
Hovden, Anders (tekstf.) . Fagert er landet
Hovden, Anders (tekstf.) . Joleklokkor over jordi
Janson, Kristofer (tekstf.) . Ung Åslaug
Lindeman, Ludvig Mathias (komp.) . Mellom bakkar og berg
Sande, Jakob (tekstf.) . Det lyser i stille grender
Sivle, Per (tekstf.) . Den fyrste song
Steenberg, Per (komp.) . Å leva, det er å elska
Vinje, Aasmund Olavsson (tekstf.) . Blåmann
Vulpius, Melchior (komp.) . Fagert er landet
Weyse, Christoph Ernst Friedrich (komp.) . Gud signe vårt dyre fedreland
Utgitt
Bergen : Fagbokforl. , cop. 2009
Omfang
205 s. : ill.
Opplysninger
Bibliografi: s. 189-198
Emner
Bredberg, Ernst C:son : Gud signe Noregs land
Fuglem, Kristoffer , komponist , 1843-1883 : Ung Åslaug
Aasen, Ivar , 1813-1896 : (NO-TrBIB)90064083
Blix, Elias , 1836-1902 : (NO-TrBIB)90135837
Garborg, Arne , 1851-1924 : (NO-TrBIB)90061330
Hovden, Anders , 1860-1943 : (NO-TrBIB)90080014
Sande, Jakob , 1906-1967 : (NO-TrBIB)90074075
Sivle, Per , 1857-1904 : (NO-TrBIB)90133023
Vassbotn, Anders : (NO-TrBIB)90767008
Vinje, A.O. , 1818-1870 : (NO-TrBIB)90085077
Ørjasæter, Tore , 1886-1968 : (NO-TrBIB)90133164
Aurland
Blåmann og Mellom bakkar og berg
Fjaler
Folkemusikk
Norge
Nynorsk
Per Sivle
Religiøse sanger - Historie - Norge
Sanger
Sogn og Fjordane
Song
Songar
Ung Åslaug
Viser og sanger - Historie - Norge
Viser og sanger, Norske
Viser og songar - Noreg
Viser
kor - historie
norsk musikkhistorie
sang - oversiktsverk
sangkor - historie
Sangtekster
musikkhistorie - norge
Viser og sanger(samlinger)
Musikk - Norge - Historie
songar sanger nynorsk kulturhistorie lyrikk historie viser noreg songbøker dikt norge norske salmer sangbøker litteratur
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
839.821 . - 780.904 . - 782.4209 . - 780.9481 . - 264.2 . - 780.92 . - 781.62009481 . - 782 . - 782.42 . - 782.509 . - 784.6481 . - 784.8 . - 839.82 . - 782.2709481 . - 780.8481 . - 782.4209481 . - 782.5 . - 782.542 . - 784.166
ISBN
978-82-450-0905-7(ib.) : Nkr 399.00

Bibliotek som har denne