Mamma Mø i svømmehallen


Jujja Wieslander ; tegninger av Sven Nordqvist ; etter en idé av Jujja og Tomas Wieslander ; oversatt av Tor Fretheim
Bok Bokmål 2014 · Bildebok

Oppdaterer

Jujja Wieslander og Sven Nordqvist er tilbake med en ny bok om vår favorittku Mamma Mø og bestevennen hennes Kråka.

En dag sykler Mamma Mø til byen sammen med Lina for å gå i svømmehallen. Hun har hørt at her kan man ta svømmeknappen og skli gjennom et rør. "Napp meg i fjøra! Kuer kan ikke ta svømmeknappen. Kuer kan ikke skli gjennom et rør. De kan sette seg fast!" sier Kråka, "og du blir våt!" Men Mamma Mø tar turen likevel, og for en dag det blir!

"Tenk deg ei ku med personlighetstrekk som Pippi Langstrømpe. Modig, nysgjerrig, grenseoverskridende, uvøren, erfaringslysten. Tenk deg at kua har en liten, ilter bestevenn-kråke som bremser, og brummer "sånt gjør man ikke!" til hennes friske ideer. I tillegg har han morsomme kraftuttrykk som "Napp meg i fjøra!" [...] Mamma Mø er først og fremst morsomme og spennende bøker. Bøker hvor man til sin forbauselse lever seg inn i kuas liv, deler hennes eventyrlyst og tårer."
Morten Haugen, Adresseavisen

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Fretheim, Tor (oversetter)
Nordqvist, Sven (medforf.)
Wieslander, Tomas (medarbeider)
Utgitt
[Oslo] : Cappelen Damm , 2014
Omfang
[25] s. : ill.
Passer for
Opplysninger
Originaltittel: Mamma Mu simmar . - Den modige, nysgjerrige og grenseoverskridende kua Mamma Mø er ikke som kuer flest. Hun står ikke pent og pyntelig i fjøset slik de andre kuene gjør. Neida, hun drar i svømmehallen sammen med Lina. Hun har hørt at man kan ta svømmeknappen og skli gjennom et rør der. Men vennen, Kråka, er som vanlig oppgitt over Mamma Møs påfunn. Kråka mener at kuer ikke kan skli gjennom et rør uten å sette seg fast, dessuten kommer hun til å bli våt. Som vanlig bryr ikke Mamma Mø seg om Kråkas formaninger og tar turen til byen likevel, og for en dag det blir! Billedbok for førskolebarn/mellomtrinnet. . - God, leselig skrift
Emner
Sjanger
Dewey
028.5 . - 797.2 . - 797.21 . - 839.73
ISBN
978-82-02-43979-8(ib.) : Nkr 229.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Mamma Mø i svømmehallen
Jujja Wieslander ; [oversetter: Tor Freth...

Lydbok på CD · Bokmål · 2015