Flagget : et nasjonalt symbol blir til


Jan Henrik Munksgaard
Bok Bokmål 2012

Oppdaterer

Forfatteren av boken er tidligere museumsdirektør på Vest-Agder Fylkesmuseum, Jan Henrik Munksgaard, cand. philol. med historie hovedfag fra Universitetet i Bergen. Han har tidligere skrevet mange artikler om flagg i bøker og tidsskrifter, og holdt forelesninger om det danske og norske flagget på flere internasjonale vexillologiske kongresser. Han var også i mange år redaktør for Nordisk flaggselskaps publikasjon Nordisk Flaggkontakt.

Boken tar for seg flaggutviklingen i Norge, inkludert norske kongers merker, vikingenes skipsfløyer og middelalderens religiøse og verdslige bannere. Den største delen vil behandle tidsperioden 1814-1821, fra vi fikk vårt første nasjonale flagg som fri nasjon til dagens trikolor vant avstemningen i mai 1821.

Folk flest vet lite om det norske flagget. Denne boken forteller mange spennende historier om flaggene som har eksistert i Norge, og som selv historikerne kjenner lite til. Det kan for eksempel være om bakgrunnen til vikingenes ravneflagg, om hvorfor kong Christian Frederik ville ha et grønt og grått norsk flagg i 1814 og hvorfor det er en myte at det var sønnen til Fredrik Meltzer, og ikke ham selv, som tegnet det norske flagget. Flagghistorien er en norgeshistorie i miniatyr.

Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
Kristiansand : Vest-Agder-museet , 2012
Omfang
139 s. : ill.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
9788291178264

Bibliotek som har denne