
Ernæring : mer enn mat og drikke
Kjersti Sortland
Bok · Bokmål · 2015 · Lærebøker
Medvirkende | |
---|---|
Utgitt | Bergen : Fagbokforl , 2015
|
Omfang | 304 s. : kol. ill
|
Utgave | 5. utg
|
Opplysninger | Har bibliografi, register. - Boken legger vekt p# de kunnskapene en sykepleier trenger for at pasienten, b#de i og utenfor institusjon, skal f# dekket sitt ern#ringsbehov. Den tar for seg kosthold ved ulike sykdommer, ern#ring for # forebygge sykdommer, og kosthold og matskikker hos andre kulturer som sykepleieren kan m#te hos pasienten. Har referanser og stikkordregister. M#lgruppe: sykepleierstudenter. - Boken legger vekt på de kunnskapene en sykepleier trenger for at pasienten, både i og utenfor institusjon, skal få dekket sitt ernæringsbehov. Den tar for seg kosthold ved ulike sykdommer, ernæring for å forebygge sykdommer, og kosthold og matskikker hos andre kulturer som sykepleieren kan møte hos pasienten. Har referanser og stikkordregister. Målgruppe: sykepleierstudenter. - Boken tar for seg grunnleggende ernæringskunnskaper, samt kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og i forhold til ulike aldersgrupper. Den fokuserer på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. Boken er først og fremst beregnet på studenter som tar bachelorgrad i sykepleie. Også andre helsearbeider kan ha nytte av den. Til denne femte utgaven er alle kapitlene revidert og oppdatert, og de nye kostrådene fra Helsedirektoratet er inkorporert i boken. - Ernæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og kosthold til ulike aldersgrupper. Boken fokuserer også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. I denne oppdaterte utgaven har Kjersti Sortland fått med seg professor og klinisk ernæringsfysiolog Kari Almendingen. Alle kapitlene er oppdatert og i tråd med ny forskning og gjeldende retningslinjer. Boken har også gjennomgått en visuell oppdatering med ny layout. Ernæring - mer enn mat og drikke er en lærebok som først og fremst er beregnet på studenter som tar bachelorutdanning i sykepleie. Boken kan brukes gjennom alle tre årene. Andre helsearbeidere og studenter vil også ha god nytte av boken. Kjersti Sortland er sykepleier og førstelektor ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor både sykepleie og ernæring i mange år, og hun har ledet og deltatt i mange ulike prosjekter knyttet opp mot ernæring. Kari Almendingen er klinisk ernæringsfysiolog og professor i klinisk ernæring ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor ernæringsfaglige problemstillinger i tverrfaglige sammenhenger i mange år.
|
Emner | |
Sjanger | |
Dewey | |
ISBN | 978-82-450-1841-7
|