
Fremmedstoffer i mat : tilsetningsstoffer og miljøgifter i næringsmidler
Tore Aune
Bok · Bokmål · 1998
Utgitt | Kristiansand : Høyskoleforlaget , 1998
|
---|---|
Omfang | 275 s. : fig
|
Utgave | 1. utg., 1. oppl
|
Opplysninger | Har bibliografi. - Inneholder bibliografi. - Ordliste: s. 263-271. - Boka omhandler de helsemessige aspektene vedrørende fagområdet og det blir gjort rede for hvorfor man trenger tilsetningsstoffene, hvordan de reguleres og hvilke av dem som representerer en helserisiko. I tillegg handler boka om sentrale grupper av forurensninger i mat og det blir forklart hvordan disse stoffene kan utøve skadelige effekter. Med litteraturlister, fagordliste og stikkordregister. - Boken omhandler helsemessige aspekter vedrørende fremmedstoffer i næringsmidler. Med fremmedstoffer menes både tilsetningsstoffer og forurensninger i matvarer. I boken blir det gjort rede for hvorfor man trenger tilsetningsstoffer, hvordan de reguleres, og ikke minst, hvilke av dem som representerer en helserisiko. Målet med boken er å gi leserne bedre grunnlagfor å vurdere sammenhengen mellom fremmedstoffer i maten og helserisiko. Boken er skrevet for studenter og fagfolk innen næringsmiddelfag, for folk som jobber med media, men også for forbrukergrupper som er opptatt av å tilegne seg bedre forståelse for det komplekse samspillet mellom kosthold, miljøforurensninger og helse. Med litteraturl. og stikkordreg
|
Emner | |
Dewey | |
ISBN | 82-7634-116-0
|