Kongelige retter : 80 oppskrifter, slottets høydepunkter


Øyvind Risvik (red.)
Bok Bokmål 2001

Øyvind Risvik og Ove Aasen tar i denne boken leseren med på en rundtur blant de kongelige menyer. Med bokens 80 oppskrifter presenterer de en blanding av enkle og raffinerte retter. Hovedretten under kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits bryllupsmiddag var lammefilet, mens kong Harald og dronning Sonja serverte sprøstekt and da de giftet seg. Kong Olav og hans kjære Märtha foretrakk sjøtungefilet da de ga hverandre sitt ja. Kong Olav serverte alltid varm kakao når det var barneselskap på Skaugum, men foretrakk helst lammefrikassé når han var ute og seilte. Det norske kongehuset har alltid vært glad i norsk hverdagskost. Det preger menyene til både bryllup og signingsreiser. Denne kokeboken er laget i samme ånd. Boken er gjennomillustrert med bilder av både maten og de kongelige. I denne nye utgaven er det også tatt med bilder fra kronprins Haakon og kronprinsse Mette-Marits bryllup. Kildehenv.

Detaljer

Bibliotek som har denne