
Den kultiverte maten : en bok om norsk mat, kultur og matkultur
Virginie Amilien og Erling Krogh (red.)
Tale på CD · Bokmål · 2019
Medvirkende | Amilien, Virginie (medforfatter)
Bortzmeyer, Éric (medforfatter) Bugge, Annechen Bahr (medforfatter) Christie, Helge (medforfatter) Vis mer... Fossgard, Eldbjørg (medforfatter)
Frølich, Wenche (medforfatter) Hegnes, Atle Wehn (medforfatter) Jacobsen, Eivind (medforfatter) Jensen, Thor Øivind (medforfatter) Kjærnes, Unni (medforfatter) Krogh, Erling (medforfatter) Meltzer, Helle Margrete (medforfatter) Nordhagen, Rannveig (medforfatter) Roos, Gun (medforfatter) Stræte, Egil Petter (medforfatter) Wandel, Margareta (medforfatter) |
---|---|
Utgitt | Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2019
|
Omfang | 18 t. 59 min.
|
Opplysninger | Brage Talesyntese. - Fra forlagets omtale: Den kultiverte maten er den første norske antologien om matkultur som samler ny og aktuell flerfaglig forskning i Norge. Innenfor matkulturfeltet er det et stort og udekket kunnskapsbehov både i høyere utdanning og i samfunnet generelt. Ved å samle forfattere fra ernærings- og naturvitenskapsfag til humaniora og samfunnsvitenskap, og fra forskjellige forskningsinstitusjoner og universitetsmiljøer, bygger boken et faglig nettverk rundt felles akademiske refleksjoner knyttet til norsk matkultur. Matkulturen ses i forhold til identitetsbygging, tradisjon, gruppetilhørighet, politiske utfordringer samt etiske, historiske og økonomiske endringer i samfunnet.. - 01/10/2019. - Bergen
|
Emner | |
Dewey | |
ISBN | 978-82-16-29592-2
|
Hylleplass | 228674
|