Kokken og professorens kokebok : urban food
Bård Greni
Bok · Bokmål · 2015 · Kokebok
| Medvirkende | Stene-Johansen, Knut (medforf)
|
|---|---|
| Utgitt | Oslo : Aller , 2015
|
| Omfang | 215 s. : kol. ill
|
| Opplysninger | Har bibliografi, ordliste, register. - Boken er en hyllest til det moderne, norske kjøkkenet og de tradisjonene vi bygger vår matkultur på. Her blandes tradisjonelle retter med moderne, fornyelse av retter, vaner og tradisjoner - til det som kalles urban food. Så langt det lar seg gjøre, er økologiske og kortreiste råvarer basis for oppskriftene. Boken gir en innføring i variert mat med bakgrunn i moderne matfilosofi. Her finner du enkle og smakfulle oppskrifter på alt fra pizza, lasagne, fårikål, østers til desserter og tilbehør. Forfatteren presenterer grunntanken bak et godt og sunt kosthold i form av en ti punkts hustavle, hvor historie og nåtidsperspektiv på mat, helse og miljø blir beskrevet
|
| Emner | |
| Sjanger | |
| Dewey | |
| ISBN | 978-82-325-0108-3
|