Indisk mat : kultur, karri og kulfī


Kushu Singh ; oversatt fra manuskript og bearbeidet av Irene Inman Tjørve ; [billedredaksjon: Sissel Falck ; [fotos er [hovedsakelig] tatt av ] Bengt Wilson A/S]
Bok Bokmål 1995 · Mat

Oppdaterer

om denne boka:

Indisk mat er like variert som landet den kommer fra, med snødekte fjell i nord og brennende hete i sør. Denne boken inneholder kjente retter og retter som er eksotiske og ofte svært uvante, men fremfor alt appetittvekkende og spennende. Indisk mat kan tilberedes også på våre breddegrader. Boken tar for seg den særskilte tilberedningen, teknikken, smaksettingen og serveringen. Vi får dessuten en grundig orientering om de mange egenartede råvarene som brukes, og hvordan de skal anvendes.

Kushu Singh (født 1965) er fra Bihar, vest for Calcutta. Hun har universitetsutdanning fra Bombay. Hun har bodd i Norge i åtte år, og mange nordmenn har lært indisk matlaging på hennes kurs, som hun har basert på tradisjonelle så vel som egne retter. Kushu Singh er opptatt av matens kulturhistorie og rollen den spiller i det indiske samfunnet. Hun forteller interessant og levende om mange typer innflytelse, og boken formidler et sant vell av skikker og smaksretninger, tradisjoner og tabuer.

Indisk mat er derfor mye mer enn en tradisjonell kokebok. Den bidrar til å forklare sider ved indernes levesett, og den tar for seg samfunnsmessige forestillinger og regionale egenheter i en gammel matkulturs mangslungne og fascinerende verden.

Les boka på nett
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Gyldendal : Bokklubben mat og drikke , 1995
Omfang
174 s. : ill.
Opplysninger
Elektronisk reproduksjon
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
641 . - 641.5 . - 641.59 . - 641.595 . - 641.5954 . - 954
ISBN
8205223874 : Nkr 325.00 . - 8252529453

Bibliotek som har denne