Arsenikktårnet


Anne B. Ragde
Lydbok på CD Bokmål 2006 · Slektsromaner

Oppdaterer

Forlaget skriver om denne boka:

Arsenikktårnet er en bredt anlagt roman, en sorgmunter og til dels burlesk fortelling om tre generasjoner kvinner, slik livet utspiller seg for hver av dem gjennom et dramatisk århundre. En roman om rå livsforhold, om teaterdrømmer og ukuelig overlevelsesvilje, og om ulykkelig kjærlighet som preger flere enn de to involverte.
Når Thereses mormor, Malie, endelig dør, jubler mange i familien. I etterkant av begravelsen til den for lengst glemte skuespillerinnen avdekkes en dramatisk historie om hvordan en ung kvinnes erotiske frihetsbehov får konsekvenser for senere generasjoner.
Finnet det noen som helst forbindelse mellom skjenkestuen i den nordsjællandske landsbyen Hvideleje på begynnelsen av 1900-tallet og dagens Norge? Den unge versthuspiken som blir misbrukt av faren sin og flykter hjemmefra med en teatertrupp, har tilsynelatende ingenting til felles med den moderne kvinnen som mange tiår senere setter seg på flyet til København for å delta i mormorens begravelse. Når begravelsen feires med lettelse og øl og snaps, kunne man tro at historien var over. Men det er der den begynner.

Medvirkende
Grundvig, Kirsti (innleser)
Utgitt
[Melhus] : Lydbokforl. , 2006
Omfang
10 plater (CD) (12 t, 50 min) : digital
Opplysninger
Lest av Kirsti Grundvig
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
CD Rag . - 305.4 . - 839.823
ISBN
82-421-2070-6

Andre utgaver/formater

Arsenikktårnet : roman
Anne B. Ragde

Bok · Bokmål · 2002
Digital utgave: Søke-URL

Bibliotek som har denne