Hva er idéhistorie


Trond Berg Eriksen
Bok Bokmål 2003 · Faglitteratur

Oppdaterer

om denne boka:
hva er IDÉHISTORIE - et fag eller en frekkhet? Det finnes ingen grenser for hvilke temaer en idéhistoriker kan arbeide med, eller hvilke fremgangsmåter som kan benyttes. I en tid der vitenskapelig kunnskap er sterk spesialisert, drister idéhistorikeren seg til å male skissemsessige bilder av helheten. Boken gir en engasjert og velskrevet introduksjon til et uoversiktlig fagfelt. Forfatteren diskuterer idéhistoriens viktigste problemstillinger, avdekker røttene til den idéhistoriske praksis og spør hva hensikten med idéhistorien er. "Idéhistoriefaget krever linedansere", skriver Trond Berg Eriksen, "og sikkerhetsnettet har vide masker".
Trond Berg Eriksen (f. 1945) er professor i idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en rekke essaysamlinger, fagbøker og lærebøker og har en stor og begeistret leserskare. Berg Eriksen er en av forfatterne og redaktørene for seksbinsverket Norsk idéhistorie.
Universitetsforlaget har utfordret noen av Norges fremste fagformidlere til å gi svar på krevende spørsmål. hva er-bøkene er velskrevne introduksjoner som gir begynneren stimulerende møter med ukjente tema, og den viderekommende nye perspektiver.
Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
Oslo : Universitetsforl. , cop. 2003
Omfang
160 s.
Opplysninger
Opplagshistorikk: 2. oppl. 2004; 3. oppl. 2012 (Nkr 179.00)
Emner
Sjanger
Dewey
109 /a . - 109 E . - 109 . - 198.1 . - 190
ISBN
82-15-00386-9

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Hva er idéhistorie
Trond Berg Eriksen

Tale på CD · Bokmål · 2012

Tilhører NLB
Vis hos NLB