Vikinger i krig


Kim Hjardar og Vegard Vike ; med tegninger av Anders Kvåle Rue
Bok Bokmål 2017

Oppdaterer

om denne boka:

Vikingenes herjinger forente både de spanske og engelske kongedømmene og la grunnlaget for det russiske riket i øst.

De stanset Karl den store og frankernes fremrykning i Europa. Overalt der vikingskipene ferdes fulgte enorme lidelser i deres kjølvann, men i møtet mellom kulturene forandres både de europeiske og nordiske samfunnene.

Aldri før har vikingtidens krigskunst, våpen og tokter blitt presentert samlet. Denne boken viser frem vikingenes offensive og defensive krigføring, deres våpenteknologi, militære tradisjon og taktikk. Underveis tas leseren med på de omfattende plyndrings- og erobringskampanjene som brakte vikingene helt til de muslimske rikene rundt Kaspihavet i øst, til Bagdad og Jerusalem i sør, til dagens Russland i nord og til indianerne i Amerika i vest.

Gjennom detaljerte rekonstruksjoner, illustrasjoner, kart og foto gir Vikinger i krig et levende innblikk i en av de mest spennende epoker i Europas historie

Annen tittel
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Spartacus , cop. 2017
Omfang
400 s. : kol. ill., kart
Utgave
[Revidert utg.]
Passer for
Opplysninger
1. utg. 2011 . - Vikingenes herjinger forente de spanske kongedømmene og stanset Karl den store og frankernes fremrykning i Europa. Overalt der vikingskipene ferdes fulgte enorme lidelser i deres kjølvann, men i møtet mellom kulturene forandres både de europeiske og nordiske samfunnene. Aldri før har vikingtidens krigskunst, våpen og tokter blitt presentert samlet. Denne boken viser frem vikingenes offensive og defensive krigføring, deres våpenteknologi, militære tradisjon og taktikk. Underveis tas leseren med på de omfattende plyndrings- og erobringskampanjene som brakte vikingene helt til de muslimske rikene rundt Kaspihavet i øst, til Bagdad og Jerusalem i sør, til dagens Russland i nord og til indianerne i Amerika i vest. Gjennom detaljerte rekonstruksjoner, illustrasjoner, kart og foto gir Vikinger i krig et levende innblikk i en av de mest spennende epoker i Europas historie.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-430-0475-7

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Vikinger i krig
Kim Hjardar og Vegard Vike

Tale på CD · Bokmål · 2016

Tilhører NLB
Vis hos NLB