Saganatt


Frode Grytten
Lydbok på digikort Nynorsk 2011 · CD

Oppdaterer

Lundetrilogien er tre romanar i eitt, tre forteljingar frå tre desperate og fordrøymde tiår i nyare norsk historie. Det handlar om korleis vi kom hit, eller korleis vi kom ut av det igjen, eller kva som er igjen av draumen om det livet vi skulle dele. KOM SØNDAG. Ein gong tidlig på 1980-talet flyttar Arvid Lunde til Odda, og blir lærar på gymnaset. I MORGON ER DET MÅNDAG. Ein møbelhandlar frå Åsane set seg i bilen og kjører til Sverige mens Norge arrangerer OL på Lillehammer. Han vil gjøre ein siste, desperat handling. DEN ÅTTANDE DAGEN. Dei er ulevande og ingen kan sjå dei. Jobben deira er å korrigere feil som har skjedd overalt der sosialdemokratar er innblanda. Dei gjør den jobben som må gjørast i skuggen av sosialdemokratiets lys, ei fjern og døande stjerne. Saganatt.

Beskrivelse:

Lundetrilogien er tre romanar i eitt. Den eine forteljinga handlar om Arvid Lunde som flyttar til Odda tidleg på 1980-talet og begynner som lærar på gymnaset. Han gjør ikkje mykje av seg, men så blir det kjent at han har blitt millionær på aksjehandel. I den andre forteljinga er lagt til 1994. Møbelhandlaren Harold Lunde, Arvids far, set seg i bilen for å kjøre til Sverige. Butikken hans er lagd ned og kona er blitt sjuk og hugsar ikkje lenger kva han heiter. I den tredje forteljinga møter vi Robby Lunde, Arvids son. Det er 2010 og dei ulevande som ingen kan sjå kjører rundt i grå tenestebilar i Oslos gater for å korrigere feil som har skjedd der sosialdemokratar er innblanda. For å spille av innhaldet på digikortet krevast ein Digispiller.

Medvirkende
Eide, Anderz (innl.)
Høvik, Trond (innl.)
Lindtner, Lasse (innl.)
Utgitt
[Melhus] : Lydbokforl. , 2011
Omfang
1 digikort (14 t, 22 min)
Opplysninger
Kan kun brukes i digispiller . - Lest av Anderz Eide, Lasse Lindtner og Trond Høvik . - Lundetrilogien: Kom søndag ; I morgon er det måndag ; Den åttande dagen . - Lesen av Anderz Eide, Lasse Lindtner og Trond Høvik . - Saganatt handlar om ein sønn, far og bestefar - tre menn i tre generasjonar. Grytten har gitt kvar av dei eit tiår der historia utspelar seg. Det er eit satirisk portrett av dei siste 30 åra; det handlar om korleis vi kom hit, eller korleis vi kom ut av det igjen, eller kva som er igjen av draumen om det livet vi skulle dele.
Emner
Sjanger
CD . - Lydbok . - Roman
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-421-5340-1 : NOK 399.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Saganatt : roman
Frode Grytten

Bok · Nynorsk · 2011
Digital utgave: Søke-URL
Saganatt
Frode Grytten

Tale på CD · Nynorsk · 2011
Saganatt : roman
Frode Grytten

Bok · Nynorsk · 2012
Digital utgave: Søke-URL
Saganatt : roman
Frode Grytten

Nynorsk 2012