Kirker i Norge. Bd. 6 : modernismen


Einar Dahle
Bok Bokmål 2008

Oppdaterer

om denne boka:

Det 20. århundre er historien om de store endringene; om krig, ødeleggelser og gjenoppbygging, både av Finnmark og andre steder i landet. Det 20. århundre er historien om velferdsstaten og det gode liv, om tilflytting til byene og de sentrale strøk og om hvordan dette påvirker troens liv og kirkebygningen. Arbeidskirken overtar etter hvert for søndagskirken, og kirken går inn i hverdagen og blir møteplassen i alle ukens dager. Behovet for fleksible rom endrer kirkenes program og utforming. Arkitekter utvikler nye kirkerom. Form og funksjon, konstruksjon og materialer bestemmer arkitekturen og det kunstneriske uttrykk. Fleksible løsninger med vifteformede grunnriss vinner en lang tid, men med ønsket om kirker som "ser ut som en kirke" ser nye løsninger dagens lys. Fra jugendstil og nybarokk, via nyklassisismen tas leseren med inn i moderismen slik den ble fortolket helt frem til vår egen tid.

Med bl.a: Tromsdalen (Ishavskatedralen), Gravberget, Bodø domkirke, Vadsø, Stamsund, Bakkehaugen, Slettebakken, Landås, St Hallvard kirke og kloster, Eidsvåg og Mortensrud

Medvirkende
Havran, Jiri (Illustratør)
Utgitt
Oslo : Arfo , 2008
Omfang
291 s. : Illustrert
Utgave
1. utg., 1. oppl.
Opplysninger
Antall bind komplett: 8 . - Forord av Oddbjørn Sørmoen . - for Dahle, Einar;ill Havran, Jiri . - Boken tar for seg kirker bygd på 1900 tallet, og gir en innføring i deres arkitektur, byggeteknikk og kirkekunst. Forfatteren ser nærmere på hvordan strømninger i tiden har vært med på å påvirke utformingen av kirkerom i det 20. århundre. Har litteraturliste.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
82-91399-12-3(ib) : 498.00 . - 978-82-91399-12-6(ib) : 498.00

Bibliotek som har denne