1900


[screenplay by Franco Arcalli, Giuseppe Bertolucci, Bernardo Bertolucci ; directed by Bernardo Bertolucci]
DVD Italiensk 2013 · Italiensk film
Tekstet på: Dansk, Finsk, Bokmål, Svensk

Oppdaterer

Stor episk klassiker av mesterregissør Bernardo Bertolucci med Robert De Niro, Gerard Depardieu og Donald Sutherland i hovedrollene.

Sommeren 1900 blir to barn født i det frodige landbruksområdet Emilia i Italia. Olmo Dalco (Gerard Depardieu) er et uekte barn i en familie av gårdsarbeidere, og Alfredo Berlighieri (Robert De Niro) er arvingen i en velstående jordeierfamilie. Selv om de kommer fra to ulike verdener, utvikler det seg et vennskap som skal overleve 1900-tallets store forandringer.

Denne episke filmen er regissert av Bernardo Bertolucci og forteller historien om disse to mennene - fra barndommen og til alderdommen - med deres familier, deres kjærlighetsforhold og deres tro, mot et bakteppe av politiske omveltninger og verdenskriger.

Annen tittel
Originaltittel
Utgitt
[Trondheim] : Atlantic Film , 2013
Omfang
2 DVD-er (4 t, 5 min) : lyd, kol.
Opplysninger
DVD 2095. - Originaltittel: Novecento. - Produksjonsår: 1976. - I rollene: Robert De Niro, Gérard Depardieu, Dominique Sanda m.fl.. - Sommeren 1900 blir to barn født i det frodige landbruksområdet Emilia i Italia. Olmo Dalco er et uekte barn i en familie av gårdsarbeidere, og Alfredo Berlighieri er arvingen i en velstående jordeierfamilie. Selv om de kommer fra to ulike verdener, utvikler det seg et vennskap som skal overleve 1900-tallets store forandringer. Filmen fikk i sin tid terningkast 4-6.. - Aldersgrense 11 år
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey

Andre utgaver/formater

1900
directed by Bernardo Bertolucci

DVD · Engelsk · 2016
1900
Ennio Morricone
screenplay by Franco Arcalli, Giuseppe Be...

Musikk på CD · Engelsk · 2005
1900
screenplay Franco Arcalli, Guiseppe Berto...

Blu-ray · Engelsk · 2012

Bibliotek som har denne