Biter av Norge - smak av verden


Hans Morten Sundnes
Bok Bokmål 2005

Oppdaterer

om denne boka:
I Portugal og Brasil er man avhengig av norsk klippfisk for å lage bacalao - det vet vi. Men også mange andre steder i verden trylles det fram lokale delikatesser av trauste norske råvarer.
Hans Morten Sundnes har reist til elleve steder i ni land på tre kontinenter for å fortelle historien om hva som skjer med de viktigste norske fiskeslagene. Vi følger seien til brasilianske Bahia. Vi lærer oss hollandske sildegrep. Og vi sporer opp norsk ishavslodde i Tokyos natteliv.
Biter av Norge - smak av verden er både et reisebrev med norsk fisk i hovedrollen, og en unik fortelling om Norges eldste handelsvare. Boka er krydret med eksotiske oppskrifter og gjennomillustrert med fotografier.
Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Utgitt
Oslo : Spartacus , cop. 2005
Omfang
238 s. : ill
Utgave
1. utg., 1. oppl.
Opplysninger
Undertittel på løst omslag: Jorda rundt med norsk fisk . - Forfatteren har reist til elleve steder i ni land på tre kontinenter for å fortelle historien om hva som skjer med de viktigste norske fiskeslagene når de eksporteres. Boka er både et reisebrev og en fortelling om Norges eldste handelsvare. Har oppskrifter.
Emner
Bacalao
Bacalhau i Portugal
Bahia
Baskerland
Eksport
Eksport(norsk sentralforvaltning)
Ete- og drikkeskikkar
Fiske
Fiskeeksport
Fiskeforedling
Fiskeprodukt - Handel
Fiskerettar
Fiskeretter
Fiskeri
Fiskeslagene
Frankrike
Gode oppskrifter
Handel
Holland
Ikebukuro
Klippfisk
Kulturhistorie
Laks i Kina
Liguria
Lodde
Lutefisk(skikker)
Makrell
Makrell i Kyoto
Makrellveien
Mat
Matjes i Holland
Matkultur
Matlagning
Matskikker
Nederland
Norge
Norsk fisk
Norsk fisk ender ute i hele verden
Oarai
Oppskrifter.
Paris
Perleelva
Pesto
Portugal
Reiser
Saba Kaido
Sankt Petersburg
Sei i Bahia
Sild
Sild i Russland
Sjømat(matlaging)
Skrei(fisk)
Skreiaftem i Paris
Spise- og drikkeskikker
Spiseskikker
Spising og drikking(skikker)
Tokyo
Torsk
Tradisjoner
Tsukiji
Tørrfisk
drikkeskikker
fisk(matlaging)
Ørret
Ørret og lodde i Japansk sushi
Mattradisjoner
Mat og drikke
Fisk - Mat - Skikker
Fisk - Mat - Skikker, Fiskerettar - Matlaging
Fisk(naturressurser) (sosialøkonomi)
Fisk(skikkar)
Fisk(skikker)
Fisk-Skikker
Fisk. Historie.
Fisk: samfunnsskikker
Fisk:skikker=394.1 (fisk:skikkar)/Fiskeretter:mataging=641.692
Fisker
Sjømat
Fiskerettar(matlaging)
Fiskeretter(matlaging)
Matlaging - Fisk
Skikker
matkultur tradisjonsmat sjømat fisk norsk eksport oppskrifter reisebrev sjã¸mat
Geografisk emneord
Dewey
v394.1 . - 333.95 . - 380.143 . - 639.2 . - 639.2068 . - 639.209481 . - 641 . - 910.4 . - 394 . - 394.1 . - 641.69 . - 394.1 S . - 641.39 . - 641.692 . - 394.12 . - 641.392
ISBN
82-430-0303-7(ib) : 328.00

Bibliotek som har denne