Årstall og holdepunkter i norgeshistorien


Lars Borgersrud
Bok Bokmål 2002 · Oppslagsverker (Form)

Oppdaterer

om denne boka:

Norges innholdsrike og omfattende historie spenner over lang tid, og det er uråd for de aller fleste å vite alt. Her er hjelpemiddelet som gjør det mulig å finne fort fram til det du ikke vet.

Dette er Norges historie i komprimert form. I fem hovedkapitler og fjorten underkapitler, med årstall i kronologisk orden som utgangspunkt, gir Lars Borgersrud oss hele historien på en slik måte at det er mulig å få overblikk over alt. Når historien blir presentert på denne måten, pirres nysgjerrigheten og du vil lese mer.

Fra istid til nåtid

Boka begynner med norsk arkeologi og forhistorie, og går fram til det siste tusenårsskiftet. Utvalget øker jevnt fram mot vår tid. Krigsårene 1940-45 er særlig detaljert framstilt ved at datoer brukes i den kronologiske orden i tillegg til årstall, og krigshandlingene har fått en dominerende plass. Oversikten over statsoverhoder, stormenn og regjeringssjefer er både unik og nyttig.
Årstall og holdepunkter i norgeshistorien er i utgangspunktet skrevet som en oppslagsbok for historiestudenter, men det er ingen grunn til at denne utvalgte krets skal ha en slik godbit for seg selv. Boka er et uvurderlig hjelpemiddel for alle som har interesse for historie, og som ønsker seg en rask referanse eller en veiviser til videre lesning.
Lars Borgersrud, dr. philos. i moderne historie, har laget dette funnet av et konsentrat. Det er opp til den vitebegjærlige leser å finne det riktige tilsettingsstoffet.
God fornøyelse!

Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
[Oslo] : Den norske bokklubben , 2002
Omfang
152 s.
Opplysninger
1. utg. Oslo : Universitetsforl., 2000
Emner
Historie
kronologi
Noreg - Historie
Norge - Historie
Norsk historie
norge historie norsk norgeshistorie kronologi noreg oppslagsbøker
Sjanger
Oppslagsverker (Form) : (NO-TrBIB)HUME01290 . - Oppslagsverker : (NO-TrBIB)HUME01290
Dewey
ISBN
82-525-4761-3

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater