Aschehoug og Gyldendals jakt, fiske og friluftsliv i Norge. Bd. 5 : plante og dyrelivBok Bokmål 2005

Oppdaterer

om denne boka:
Aschehoug og Gyldendals Jakt, fiske og friluftsliv i Norge er et enestående oppslagsverk om norsk natur og vår anvendelse av naturen i fritiden. Aldri før har et så omfattende verk om jakt, fiske og friluftsliv blitt skapt frå grunnen av her i landet. Kunnskapsforlagets redaksjon, med hovedredaktør Ole Kirkemo i spissen, har organisert stoffet og gitt det en oversiktlig og tiltalende presentasjon.
Aschehoug og Gyldendals Jakt, fiske og friluftsliv i Norge utgis i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Verket er delt i fem bind, der de første tre omhandler henholdsvis Lavland, Fjell og vidde og Hav og kyst. Hvert av disse bindene inneholder en avdeling med beskrivelser av verdifulle natur- og friluftslivsområder, en avdeling om fiske og en om jakt i den aktuelle naturtypen. Bind fire, Friluftsliv, inneholder artikler om turutstyr og om hvordan man kler seg og ter seg i naturen, sommer og vinter. Her finnes dessuten stoff om lovverk og forvaltning, naturfotografering, meteorologi, spor og sportegn. Bind fem, Fisk, fugl og pattedyr, har beskrivelser av våre mest kjente dyre-, fugle- og fiskearter, artikler om våre planlagte nasjonalparker og et omfattende register for hele verket.
Utgitt
Oslo : Kunnskapsforl. , 2005
Omfang
413 s. : Illustrert
Utgave
1. utg., 1. oppl.
Opplysninger
Verket er et oppslagsverk om norsk natur og anvendelse av naturen i fritiden. Bindet har beskrivelser av våre mest kjente dyre-, fugle-, og fiskearter, planter, artikler om våre planlagte nasjonalparker og register for hele verket.
Emner
Geografisk emneord
Norge . - Noreg
Dewey
796.5 Asc . - 570.9481 . - 796.5 . - 799
ISBN
82-573-1412-9(ib) : 198.00 . - 978-82-573-1412-5(ib) : 198.00

Bibliotek som har denne