I skyggen av Qassioun


MiRee Abrahamsen
Bok Bokmål 2001 · Lokal

Oppdaterer

Rasha bor i fjerde etasje, og lever et ganske ordinært Damaskus-liv, omgitt av familien og et galleri av snodige naboer: en notorisk pessimistisk musikant, en tryllekunstner med kommunistiske tilbøyeligheter, en sverm av selvgode sladrekjerringer. Dette er Rashas verden. Men hennes verden åpner seg mot mange grenseland.

Byen ligger mellom øst og vest, nord og sør, mellom tradisjon og fornyelse, håp og avmakt. Selv står Rasha på terskelen inn i livet som voksen. Og mens storesøstrene er mest opptatt av forlovelsesselskap og brudekjoler, er Rasha fast bestemt på å bli soldat. Inspirert av klassiske arabiske helteepos og en eventyrlysten onkel som har reist steder vanlige syrere bare kan drømme om, har hun bestemt seg for at hun vil leve et annet liv enn det som forventes av henne.

“Det er en bitende kald natt. Vinduene er innkapslet i tynne lag glitrende rim. Det funkler som i finslipte edelstener på bunnen av en dansende fjellelv. Jeg tenker alltid at rim er som en frossen lunge som er strukket ut, eller en fin løvtynn englevinge noen har malt på glassets flate – kanskje for at vi som bor her inne skal slippe å se alt det grå der ute.” (utdrag fra boka)

 • Les utdrag
 • Digital utgave: Søke-URL
  Utgitt
  [Oslo] : Cappelen , 2001
  Omfang
  253 s.
  Passer for
  Emner
  Sjanger
  Geografisk emneord
  Dewey
  v . - 839.82 . - 839.823 . - 839.823[S]
  ISBN
  82-02-20211-6(ib.)

  Bibliotek som har denne