Grevens datter


Jean-Claude van Rijckeghem & Pat van Beirs ; oversatt av Hedda Vormeland
Tale på CD Bokmål 2015 Jean-Claude Van Rijckeghem,· Historisk

Mesterlig fortalt om en ung jente i en mannsdominert verden!

I en tid med krig, pest, overtro og tvangsekteskap vokser Marguerite av Male opp. Marguerite er eneste arving til Flandern og en ettertraktet brud for europeiske kongehus. men grevens datter vil heller kysse stallgutten og fekte meg eget sverd. Når faren vil gifte vekk Marguerite, kommer hennes sterke vilje virkelig til syne.

Grevens datter er en dramatisk oppveksthistorie fra middelalderen, samtidig som den også er et aktuelt feministisk portrett. Romanen har vunnet en rekke flamske litteraturpriser og har fått rosende internasjonal presseomtale.

Ungdom

Annen tittel
Medvirkende
Van Beirs, Pat (medforfatter)
Vormeland, Hedda (oversetter)
Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2015
Omfang
6 t. 48 min.
Passer for
Opplysninger
Originaltittel : Jonkvrouw . - Charlotte Grundt . - Marguerite av Male lever i en tid hvor krig, pest, overtro og brutale avstraffelsesmetoder er vanlig. Hun er eneste arving til Flandern og derfor en ettertraktet brud for europeiske kongehus. Men når faren vil gifte bort Marguerite gjør hun sterk motstand. Dette er en usedvanlig sterk skildring av livet i middelalderen, og boka har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Det er Marguerite selv som forteller.
Sjanger
ISBN
978-82-16-21035-2

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Grevens datter
Jean-Claude van Rijckeghem & Pat van Beir...

Bok · Bokmål · 2014