Vikinger i krig


Kim Hjardar og Vegard Vike
Tale på CD Bokmål 2016

Tilhører NLB
Vis hos NLB

om denne boka:

Vikingenes herjinger forente både de spanske og engelske kongedømmene og la grunnlaget for det russiske riket i øst.

De stanset Karl den store og frankernes fremrykning i Europa. Overalt der vikingskipene ferdes fulgte enorme lidelser i deres kjølvann, men i møtet mellom kulturene forandres både de europeiske og nordiske samfunnene.

Aldri før har vikingtidens krigskunst, våpen og tokter blitt presentert samlet. Denne boken viser frem vikingenes offensive og defensive krigføring, deres våpenteknologi, militære tradisjon og taktikk. Underveis tas leseren med på de omfattende plyndrings- og erobringskampanjene som brakte vikingene helt til de muslimske rikene rundt Kaspihavet i øst, til Bagdad og Jerusalem i sør, til dagens Russland i nord og til indianerne i Amerika i vest.

Gjennom detaljerte rekonstruksjoner, illustrasjoner, kart og foto gir Vikinger i krig et levende innblikk i en av de mest spennende epoker i Europas historie

Medvirkende
Vike, Vegard (medforf.)
Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2016
Omfang
24 t. 23 min.
Opplysninger
Jon Husø . - Fra forlagets omtale: Denne boken viser frem vikingenes offensive og defensive krigføring, deres våpenteknologi, militære tradisjon og taktikk. Underveis tas leseren med på de omfattende plyndrings- og erobringskampanjene som brakte vikingene helt til de muslimske rikene rundt Kaspihavet i øst, til Bagdad og Jerusalem i sør, til dagens Russland i nord og til indianerne i Amerika i vest.
Emner
Dewey
ISBN
978-82-16-22029-0

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Vikinger i krig
Kim Hjardar og Vegard Vike ; med tegninge...

Bok · Bokmål · 2017