Vår jødiske reise


Anne Sender
Tale på CD Bokmål 2014 · Biografisk

Tilhører NLB
Vis hos NLB

Anne Sender fulgte kjærligheten inn i jødedommen. I 1970-tallets Norge møtte hun en liten og lavmælt jødisk menighet hvor historiene fra Holocaust fortsatt preget det ytre og indre livet. Som ung konvertitt ble hun med på reisen da denne menigheten kjempet frem sin egen stemme i vår felles historie.

Sender endte opp som forstander i Det Mosaiske Trossamfunn, og i denne rollen har hun preget den norske samfunnsdebatten, både som refser og brobygger. For engasjementet er hun belønnet med priser og lovord - og drapstrusler.

Vår jødiske reise er en personlig historie om livet som minoritet i likhetslandet, om forholdet til israel og om kampen for verdighet og sannhet. På samme tid er det en aktuell fortelling om Norges lange vei fra enfold til mangfold.

Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2014
Omfang
11 t. 7 min.
Opplysninger
Liv Steen . - Vår jødiske reise er historien om Anne Sender, mangeårig forstander i Det mosaiske trossamfunn, som er Norges største jødiske menighet. Det er også en fortelling om jøder i Norge, og om hvordan storsamfunnet behandler sine minoriteter. Forfatteren ønsker med denne boken å utfordre samfunnsdebatten rundt disse temaene.
Emner
Sjanger
Dewey
ISBN
978-82-16-11579-4

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Vår jødiske reise
Anne Sender

Bok · Bokmål · 2013
Vår jødiske reise
Anne Sender

Bok · Bokmål · 2014
Digital utgave: Søke-URL
Vår jødiske reise
Anne Sender

Punktskrift · Bokmål · 2014

Tilhører NLB
Vis hos NLB
Vår jødiske reise
Anne Sender

Daisy lydbok · Bokmål · 2014

Tilhører NLB
Vis hos NLB