På besøk i vikingbyen Kaupang


Unn Pedersen
Tale på CD Bokmål 2009

Tilhører NLB
Vis hos NLB

om denne boka:

Bli med på en reise tilbake i tid, til vikingtiden, og Norges første by. I tolv små fortellinger møter du barn og ungdommer i byen Kaupang. Etter hver fortelling får du vite hva som er fakta og hva vi bare kan gjette oss til. Se på de spennende tingene som arkeologene har gravd fram: vakre smykker, gamle mynter, dyrebein, brønner og doer - og til og med en grav med levninger av det man tror kan ha vært et barn og en bestemor.

Unn Pedersen (f. 1973), som har skrevet denne boka, er arkeolog og Kaupang-ekspert. Hun var med på utgravningene på Kaupang.

Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2009
Omfang
1 t. 09 min.
Passer for
Opplysninger
Ole Thore Hasseldal . - Bli med på en reise tilbake i tid, til vikingtiden, og Norges første by. I tolv små fortellinger møter vi barn og ungdommer i byen Kaupang på 800-tallet. Etter hver fortelling får vi vite hva som er fakta og hva vi bare kan gjette oss til. Faktastoffet er basert på alt det arkeologer og andre forskere har funnet ut når de har gransket smykker, mynter, rester etter insekter, dyrebein, hus, brønner og doer. Forfatteren er selv arkeolog. Forfatteren var med på utgravningene på Kaupang, og har drevet med formidling for barn og voksne. Nå forsker hun på funnene.
Emner
ISBN
978-82-16-08373-4

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

På besøk i vikingbyen Kaupang
Unn Pedersen ; illustrert av Trond Bredes...

Bok · Bokmål · 2009