Svalene i Kabul


Yasmina Khadra ; oversatt fra fransk av Ellen Huse Foucher
Tale på CD Bokmål 2008 · Kvinneskildringer

Tilhører NLB
Vis hos NLB

om denne boka:
Poetisk, intens og aktuell internasjonal roman fra et angstfylt Kabul under Taliban-styret.
Svalene i Kabul tar leseren med inn i livet til to ektepar i den afghanske byen. Mohsen kommer fra en relativt velstående familie som har levd av å drive skobutikk. Taliban har satt en stopper for dette. Hans vakre kone Zunaira, som en gang var lærer, kan ikke forlate hjemmet uten følge og uten å skjule ansiktet. Livet til disse to flettes sammen med livet til fengselsbetjenten Atiq, som er tro mot Talibans regler, og hans døende kone Musarrat.
Svalene i Kabul er en liten, blendende roman, skrevet med medlidenhet og med utsøkt blikk for detaljer. Yasmina Khadra har gjort det til et varemerke å gå inn i islamsk fundamentalisme for å undersøke og forsøke å forstå. Hans styrke er evnen til å komme tett innpå karakterene, ikke minst kvinnene, og skildre intime følelser; kjærlighet, begjær og fortvilelse.
Som i Etter attentatet er det skildringene i krysningspunktet mellom det politiske og det private som løfter teksten opp til det virkelig minneverdige og gripende.
Annen tittel
Medvirkende
Foucher, Ellen Huse (oversetter)
Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2008
Omfang
4 t. 8 min.
Opplysninger
Originaltittel: Les hirondelles de Kaboul . - Anders Ribu . - Moshen og Zunaira møtes på universitetet, og de ser fram til et lykkelig liv sammen. Moshen drømmer om å bli diplomat, men denne drømmen blir først utsatt av krigen med Russland, så blir den knust under Taliban. Zunaira har jobbet for kvinners rettigheter, men nå må hun dekke seg til bare hun skal ut på gata. En dag gir hun etter for Moshen og går til markedet sammen med han, uten å ta på seg burkaen. Turen utarter seg til et mareritt, og snart befinner Zunaira seg i fengsel hvor hun venter på å bli henrettet. Fengselsvakten Atiq er tro mot Talibans regler, men den deprimerende jobben hans har begynt å påvirke ham privat. I tillegg er kona hans, Musarrat, døende. Samtidig som Atiq begynner å miste troa på sin evne til å overleve Talibans krav og ondskap, blir han trukket mot den fengslede Zunaira.
Sjanger
Geografisk emneord
ISBN
978-82-16-07018-5

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Svalene i Kabul
Yasmina Khadra ; oversatt fra fransk av E...

Bok · Bokmål · 2008
Digital utgave: Søke-URL
Svalene i Kabul
Yasmina Khadra ; oversatt fra fransk av E...

Bok · Bokmål · 2009
Digital utgave: Søke-URL