Norske pionerer i sju verdensdeler : kvinner og menn, kirker og menigheter i Aitutaki, Antarktis, Australia, Brasil, Danmark, Grønland, Hawaii, Israel, Natal, New Zealand, Russland, Spania, Sverige, Sør-Korea og USA = Norwegian pioneers


av Torbjørn Greipsland ; [engelsk tekst: Kristin Leigh Greipsland]
Bok Bokmål 2010 · Lokal

Oppdaterer

Natal - Med en høylydt danseopptreden ønsket 400 zuluer, kledd i krigsklær og med spyd og skjold, de norske immigrantene velkommen til Marburg i Natal, Sør-Afrika. Barn, kvinner og menn sprang for å gjemme seg. Velkomsten skremte nesten livet av de nyankomne. I dag er kirken som nordmennene dannet, en stor og meget aktiv menighet.

Stillehavet - Den norske kapteinen Reinert Jonassen fra Farsund havarerte med skuta Gyda ved øya Tahiti i Stillehavet i 1897. Han valgte å slå seg ned på den lille vakre laguneøya Aitutaki. Der giftet han seg først med enkedronning Tauariki, deretter med den nesten 14 år gamle Ti'avaru. Reinert og Ti'avaru var med i den hvitmalte kirken på øya. I dag er sønnesønnen Toro med i samme kirke.

Vinland - Leif Eiriksson, mannen som kom til Amerika 500 år Columbus, hadde den norske kongen Olav Tryggvason gitt i oppdrag å bringe evangeliet til Grønland.

Sjømannskirken - I sjømannskirkene er virksomheten allsidig. Kong Olav var en sterk støttespiller for "kjærka": Søndag formiddag 28. april 1968 la Hans Majestet ned grunnsteinen til sjømannskirken i New Orléans, om kvelden kom han til San Pedro i California og sjømannskirken der!

- I sjømannskirken i Santos, Brasil, ble vakthunden "Vafla" stjålet.

- Kurt Johansen, aktiv i kirken i Albir, Spania, fikk fred i sinn og sjel.

Dette og mye mer om nordmenn og deres etterkommere i sju verdensdeler kan de lese om i denne boken. Det meste har du neppe hørt om før!

-Svært interessante historier - Nesten alle i Noreg har nære eller fjerne slektningar som har emigrert til utlandet. Mange av oss likar å lesa om desse emigrantane. Denne boka gir deg svært interessante og spanande historier frå 15 land verda over om norske kvinner og menn. Kanskje finn du dine eigne slektningar? Boka er vel verd å lesa. Valgerd Svarstad Haugland, statsråd i Kultur- og kyrkjedepartementet 2001-2005.

Annen tittel
Medvirkende
Utgitt
Askim : Emigrantforl. , 2010
Omfang
294 s. : ill. + rettelser ([1] bl.)
Opplysninger
Norsk og engelsk tekst . - Omhandler norske personer som har gjort en innsats innen kristen virksomhet blant norske immigranter
Emner
Larsen, Carl Anton , 1860-1924
Munk, Jens , sjøoffiser , 1579-1628
Spafford, Anna (Spafford, Tubena) , 1842-1923
Sjømannskirker, Norske
Emigrasjon
Historie
Lutherske kirker
Menigheten
Utvandrere
Historisk framstilling
Innvandring
Kirkehistorie
Kristne kirke
Misjon
Norsk-amerikanere
Pionerliv
Sjømannskirken
Sjømannskirker
Sjømannskyrkja
Sjømannsmisjon
Grytviken
Menigheter
Nordmenn i utlandet
Utvandring - Norge
Vikingtida - Historie - 800-1536
norge utvandring emigrasjon innvandring immigrasjon pionerliv usa vikingtid nord-amerika norsk-amerikanere kirkehistorie menigheter chicago antarktis europa sjømannskirken sør-amerika oceania new zealand asia jerusalem misjon misjonshistorie immigranter
Sjanger
Dewey
325.9 . - 919.7 . - 919.8 . - 284.1 . - 266.022
ISBN
9788299692823 : Nkr 250.00

Bibliotek som har denne