Kinoens mørke, fjernsynets lys : levende bilder i Norge gjennom hundre år


Hans Fredrik Dahl ... [et al.] ; billedredaktør: Torleif Sjøgren-Erichsen
Bok Bokmål 1996 · Kunst

Oppdaterer

om denne boka:

For første gang utgis en komplett kulturhistorie om film og fjernsyn i Norge. Den handler, ikke bare om norsk film- og fjernsynsproduksjon, men om et bredt og mangeartet utvalg av levende bilder som er sett og opplevd i Norge: Fra Hollywoodstjerner og Film Noir til Fjernsynsteater og Dagsrevy.
Hva har nordmenn sett og opplevd på kino og TV? Hvordan har de levende bildene begeistret, forarget og forandret oss? Og mer helhetlig: hvilken rolle har film og fjernsyn spilt i den modernisering som er blitt vår kultur til del gjennom det 20. århundret?
Boken gir en sammenhengende fremstilling av utviklingen som de to mediene har gjennomgått. I tillegg finnes en rekke nærbilder av mennesker og begivenheter som har satt sitt preg på historien, som f. eks. skuespillerne Gary Cooper og Ingrid Bergman; regissørene Edith Carlmar og Rainer Werner Fassbinder; fenomenene Tarzan og James Bond; fjernsynsdebatten i Kunstnerforeningen i 1952; hallodamene - de første TV-kjendisene; fjernsynsprogrammet «Kvitt eller Dobbelt» og mye, mye mer.
Kinoens mørke, Fjernsynets lys er blitt et underholdende kunnskapsverk om et bilderikt hundreår. Med flere hundre praktfulle illustrasjoner fra dette tidsrommet burde alt ligge til rette for gledelige gjensyn og overraskende oppdagelser.

Les boka på nett
Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Gyldendal , 1996
Omfang
494 s. : ill.
Opplysninger
Utgår fra forskningsprosjektet Levende bilder i Norge. Prosjektet er en del av Norges forskningsråds program for Kultur- og tradisjonsformidlende forskning (KULT) . - Elektronisk reproduksjon
Emner
History
Motion Pictures as Topic
Norway
Television
Billedmedier
Dokumentarfilmer
Film i samfunnet
Film(kommunikasjonssosiologi)
Film(teori og metode)
Film(teori)
Film, Norsk
Filmatisering
Filmfremvisning
Filmhelter - Norge
Filmhistorie
Filmkunst - Historie
Filmkunst Norge
Filmkunst - Noreg
Filmkunst-historie
Filmkunst. Norsk
Fjernsyn :underholdning
Fjernsyn-Historie
Historie
Kinoer-Norge
Kringkasting
Kulturhistorie
Kunst
Massekultur
Media
NRK
Norsk rikskringkasting - Historie
Radio(elektronikk)
Spillefilmer
TV
filmproduksjon - finansiering
fjernsyn(telekommunikasjon)
kinodrift
norsk film
Verdenshistorie
Film - Norge
Filmindustri - Norge
Fjernsyn - Norge
Kinoar - Noreg
Norge - Historie
massemedia fjernsyn norge film kino filmhistorie fjernsynshistorie kinohistorie noreg kinoer oppslagsbøker filmer kataloger historie kulturhistorie 1900-tallet massemedier kinofilm norsk tv filmkunst fjernsynsprogram ftavd
Sjanger
Dewey
ISBN
8205231931 : Nkr 498.00

Bibliotek som har denne