Året i bilder 2009Bok Bokmål 2010 · Årbøker

Oppdaterer

om denne boka:

I Året i bilder 2009 finner du bilder av de mange begivenhetene som preget Norge og verden i året som gikk. Bokens tradisjon videreføres og utvikles. Medieutviklingen fører oss imidlertid videre med stadig bedre gjengivelser. Nytt i årets utgave er en seksjon med statistikk.

Norge: Også dette året kom nordmenn i begivenhetenes sentrum på den internasjonale arena. Vi tenker blant annet på de to norske legene Mats Gilbert og Erik Fosse som klarte å bringe ut informasjon om krigshandlingene i Gaza der det internasjonale pressekorpset var utestengt. "Snåsamannen" Joralf Gjerstad avsluttet sin mangeårige gjerning som helbreder. I Kongo ble nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland dømt til døden. Stortingsvalget er behørig dekket, også i egen bildeseksjon av medlemmene i Stortinget og Regjeringen. Boken har utvidet seksjonen "Norge på kryss og tvers".

Verden: Ingen begivenhet var større enn Michael Jacksons bortgang. Så også i Året i bilder 2009. Boken beskriver sluttfasen i borgerkrigen i Sri Lanka og har krigen som eget tema i mars. Fra nabolandet Sverige skriver vi om lykke da kronprinsesse Victoria forlovet seg med Daniel Westling. Klimaforhandlingene følges blant annet som eget tema. USAs president Barack Obama er godt representert i flere sammenhenger, blant annet hans norgesbesøk i forbindelse med overrekkelsen av Nobels fredspris.

Sport: Her gjenopplever du de viktigste idrettsbegivenhetene gjennom året, fra Usain Bolts utrolige prestasjoner på friidrettsbanen, til Petter Northugs like utrolige prestasjoner i langrennssporet.

Statistikk: Vi håper vår nye statistikkseksjon skal bli til nytte. Seksjonen dekker alt fra innbyggertall til frammøte ved valg.

Utgitt
Oslo : Damm , 2010
Omfang
440 s. : Illustrert
Utgave
1. utg., 1. oppl.
Passer for
Opplysninger
red Laaveg, Hans . - Boka inneholder pressefotografenes blinkskudd fra årets viktigste nyheter, sport, moter og trender. Har stikkordregister.
Emner
Sjanger
Dewey
909.8311 . - 905 . - 909.83 . - 909.9 . - 948.4531 . - 909.8305 . - 909.82
ISBN
(ib) : 649.00 . - 978-82-02-29241-6(ib) : 649.00

Bibliotek som har denne