I Mantuleasa-gaten


Mircea Eliade
Bok Bokmål 1993

Oppdaterer

om denne boka:

Mircea Eliade, kanskje best kjent internasjonalt som religionsfilosof, har også en solid posisjon som en av sitt hjemland Romanias mest fremtredende skjønnslitterære forfattere.
I Mantuleasa-gaten ble først gitt ut i Paris i 1969, på et rumensk eksilforlag. Den følger den pensjonerte overlæreren Zaharia Farama mens han blir forhørt av de kommunistiske myndighetene i femti-årene om en rekke fantastiske hendelser i Romania omkring og etter første verdenskrig. Mens etterretningsoffiserene som forhører ham blir mer og mer skeptiske, og hele tiden tror han prøver å skjule noe, forteller Farama om personer som forsvinner på mystisk vis til "den andre siden", merkelige tryllekunstnere, kjempestore mennesker og andre fantastiske begivenheter der man kan finne igjen spor av både rumensk og indisk folketro. Han trekker stadig inn flere personer, flere hendelser, i en slags tusen-og-en-natt uten ende.

Annen tittel
Medvirkende
Lone, Steinar (oversetter)
Utgitt
Oslo : Solum , 1993
Omfang
138 s.
Utgave
1. utg., 1. oppl.
Opplysninger
Etterord av Steinar Lone . - for Eliade, Mircea . - Boken følger den pensjonerte overlæreren Zaharia Farma mens han blir forhørt av de kommunistiske myndighetene i 1950-årene om en rekke fantastiske hendelser i Romania omkring første verdenskrig. Etterretningsoffiserene blir mer og mer skeptiske etterhvert som Farma forteller den ene fantastiske fortellingen etter den andre, der man kan finne igjen spor av både rumensk og indisk folketro. Han trekker stadig inn flere personer og hendelser i en slags tusen-og-en-natt uten ende. Boken ble første gang utgitt i Paris i 1969 på et rumensk eksilforlag.
Emner
Geografisk emneord
ISBN
82-560-0885-7

Bibliotek som har denne