Nål og tråd i skandinavisk form


Clare Youngs ; [oversettelse: Turid Tangen ; fagkonsulent: Kirsten Tofthagen]
Bok Bokmål 2010 Buddha

Oppdaterer

om denne boka:

Nål & tråd i skandinavisk form

I Skandinavia finnes det lange tradisjoner i folkekunst og håndverk. Håndverket går hånd i hånd med en respekt for naturens verden, og en forståelse av skjønnheten i enkle naturmaterialer som lin, ull og tre. Området er gjennomsyret av myter, legender og tradisjoner, og mange av disse gjenspeiles i tradisjonelle motiver på møbler, dekorasjoner og klær.

I boka Nål & tråd i skandinavisk form finner du broderimønstre med inspirasjon hentet fra alle de skandinaviske landene. Her finner du sy- og broderiprosjekter der ideene er hentet fra gamle broderimønstre. Du finner puter, tepper, vesker, dekorasjoner til jul og mye mer. Boka har tydelige trinn-for-trinn-bilder og gode forklaringer.

Nybegynnere vil raskt oppdage hvor avslappende det er å sy, spesielt å brodere. Det er en glede å se noe oppstå langsomt, og tilfredsstillelsen du vil få når du holder et ferdig produkt du selv har sydd, er enorm og noe å være stolt av.

De duse fargene som brukes i skandinaviske interiør, reflekterer det klare nordiske lyset. Fargepaletten går i toner i offwhite, sølvgrå, duse blå og blekgrønne nyanser. Muntre, rødglødende rødtoner, blått, grønt og gult blir valgt til møbler og hjemtekstiler for å gjøre hjemmet til et behagelig og gjestfritt sted. Alt handler om HYGGE - velbehag, en innbydende følelse, hjemmekos, og en glede over de enkle ting i livet - og det er en stil mange kjenner seg igjen i og elsker!

Hvert prosjekt har komplette trinn-for-trinn-bilder og stingforklaringer, og hvis du har lite øvelse i å brodere eller kommer på et sting du ikke er helt sikker på hvordan du skal gjøre, vil du finne detaljerte fremgangsmåter bakerst i boka.

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Tangen, Turid (oversetter)
Utgitt
[Oslo] : Cappelen Damm , 2010
Omfang
128 s. : ill.
Opplysninger
Originaltittel: Scandinavian needlecraft . - Har innholdsfortegnelse, register . - Broderimønster med inspirasjon hentet fra hele Skandinavia. Her får du sy- og broderiprosjekter der ideene er hentet fra gamle broderimønster. Du finner puter, tepper, vesker, dekorasjoner til jul og mye mer. Boka har bilder og forklaringer.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-02-33498-7(h.) : Nkr 285.00

Bibliotek som har denne