Kyst-Norge. [2]. Fra Rogaland til Nord-Trøndelag


Leif Ryvarden og Per Roger Lauritzen ; illustrasjoner: Sven Poulsson
Bok Bokmål 2006

Oppdaterer

om denne boka:

Forlaget skriver om denne boka:

Norges kyst er fascinerende langstrakt og mangfoldig. Inn og ut fjorder og rundt øyer utgjør den utrolig 83 281 kilometer. Kyst-Norge presenterer Norges kystfylker og mange av kystkommunene.

Langs kysten finner vi spor etter de første menneskene som bosatte seg i landet. Menneskene slo seg til der de fant le og beskyttelse, samtidig som de var nær havets rike ressurser. I egne kapitler forteller forfatterne om hvordan kysten er blitt utformet gjennom tusener av år, hvordan hav og himmel virker sammen, om dyre- og planteliv i havet, i fjæra og på land, om fiske, skipsfart, los- og fyrvesen i krig og fred, helt fram til det moderne friluftslivet langs den ufattelige kysten vår.

Bildene er tatt av forfatterne og landets fremste naturfotografer. Hvert fylke presenteres med detaljerte kart og tilhørende fyr.

Annen tittel
Originaltittel
Medvirkende
Lauritzen, Per Roger (medforf.)
Poulsson, Sven (illustratør)
Utgitt
Oslo : Gyldendal , 2006
Omfang
237 s. : kol. ill., kart
Passer for
Opplysninger
Dette er det andre av tre bind som tar for seg Norges langstrakte og varierte kyst, med dens geologi, flora og fauna, historie, kultur og menneskers liv langs kysten. Hvert fylke presenteres med kart og tilhørende fyr. Bind 1 starter i Østfold og følger kysten via indre Oslofjord til Lindesnes i Vest-Agder. Her presenteres kystlandskapet, algenes og planktonets liv i havet samt kystverket med loser, sjøkartverk og fyrvesen. Bind 2, som starter med Rogaland i sør og avsluttes med Nord-Trøndelag, forteller om smådyr i fjæra, fisken i havet samt menneskers bruk av og friluftsliv langs kysten. Bind 3 starter i Nordland og ender i Grense-Jakobselv i Finnmark, før bindet avsluttes med en presentasjon av Svalbard og Bjørnøya - våre nordligste områder. Strandplanter, kystfugler, havets pattedyr og det tradisjonelle kystfisket er tema i det siste bindet.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
82-05-35221-6(ib.) : Nkr 399.00 . - 82-764-3416-9 . - 978-82-05-35221-6 . - 978-82-764-3416-3

Bibliotek som har denne