Svart frost 1


Asbjørn Jaklin
Bok Bokmål 2012 · Krim

Oppdaterer

En elghund bjeffer og vil på død og liv ha eieren inn i et nedlagt fjøs i Botn i Nordland.

Fjøset ligger like ved en kirkegård for jugoslaviske krigsfanger og tyske soldater. Synet som møter hundeeieren, glemmer han aldri. En mann er drept. Drapsmetoden sjokkerer og virker uforklarlig. Journalist Alexander Winther kommanderes ut fra Nordlys-redaksjonen i Tromsø for å dekke saken. Politiet vet ikke hvem den drepte er. Alex, en tidligere marinejeger, har sine egne teorier om hva som kan ha skjedd, og han følger sporene med stor iver.

Svart frost er en kriminalroman der handlingen har rot i faktiske hendelser under den andre verdenskrigen, krigen på Balkan og ikke minst dagens Tromsø.

Utgitt
Bergen : Vigmostad & Bjørke , 2012
Omfang
346 s.
Passer for
v
Opplysninger
Like ved en kirkegård i Botn i Nordland, bjeffer en elghund iherdig for å få eieren med inn i et nedlagt fjøs. Synet som møter hundeeieren inne i fjøset, glemmer han aldri. En mann er drept og drapsmetoden sjokkerer. Journalist Alexander Winther skal dekke saken for avisa Nordlys. Han har bakgrunn som marinejeger - og sine egne teorier om sammenhenger. Han følger dem med stor iver, til fortvilelse for nyhetsredaktøren og sin kvinnelige fotografkollega Tora. Handlingen i kriminalromanen løper over flere tidsplan, og har rot i faktiske hendelser under andre verdenskrig, den kalde krigen, borgerkrigen på Balkan og fra dagens Tromsø. Dette er første boken i en tenkt serie om journalisten Alexander Winther.
Emner
Sjanger
Krim . - Kriminal . - Roman . - Romaner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-419-0740-1(ib.) : Nkr 369.00

Bibliotek som har denne