Markblomster


tekst og foto: Neil Fletcher ; illustrasjoner: Gill Tomblin ; oversettelse og faglig bearbeiding: Knut Langeland
Bok Bokmål 2008 · Flora

Oppdaterer

om denne boka:

Både fotografier og tegninger hjelper deg til å finne den riktige planten.

Markblomster lar deg gjenkjenne blomstene enkelt og raskt siden blomstene er gruppert etter farge og utseende. Det brede artsutvalget gjør at boken kan brukes over hele Nord-Europa.

Artene er omhyggelig valgt ut, og av de ca 2 500 arter som finnes i Nord-Europa, har forfatterne funnet frem til de rundt 230 vanligste blomstene. Hver blomst er omtalt over to sider, og på hvert oppslag finner du følgende opplysninger om blomsten:

* Nøkkeldetaljer om plantens blomster, blad og frø. Plantens individuelle kjennetegn er hentet fram, forstørret og tegnet slik at du lett kjenner den igjen.
* En grundig beskrivelse av vokseplassen og illustrerende fotografier av blomsten slik den ser ut der den vokser i naturen.
* En hovedtekst som beskriver artens utseende og vokseplass, forteller deg om dette har vært en nytteplante innen for eksempel folkemedisin og gir deg tips om dens dyrkingsegenskaper.
* Kart over plantens utbredelse og blomstringsperiode.

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Langeland, Knut (oversetter)
Tomblin, Gill (illustratør)
Utgitt
[Oslo] : Schibsted , 2008
Omfang
320 s. : ill.
Opplysninger
Originaltittel: The easy wildflower guide . - Har innholdsfortegnelse, ordliste, register . - Denne boken tar for seg markblomstene våre. Den presenterer en blomst per side og er systematisk og enkelt bygget opp, dermed er den enkel å bruke for alle som vil lære mer om de ulike markblomstene. Boken er rikt illustrert med fotografier og tegninger som viser de ulike blomstenes variasjoner.
Emner
Dewey
ISBN
978-82-516-2278-3(ib.) : Nkr 298.00

Bibliotek som har denne