På besøk i vikingbyen Kaupang


Unn Pedersen ; illustrert av Trond Bredesen
Bok Bokmål 2009 · Lokalsamling

Oppdaterer

om denne boka:

Bli med på en reise tilbake i tid, til vikingtiden, og Norges første by. I tolv små fortellinger møter du barn og ungdommer i byen Kaupang. Etter hver fortelling får du vite hva som er fakta og hva vi bare kan gjette oss til. Se på de spennende tingene som arkeologene har gravd fram: vakre smykker, gamle mynter, dyrebein, brønner og doer - og til og med en grav med levninger av det man tror kan ha vært et barn og en bestemor.

Unn Pedersen (f. 1973), som har skrevet denne boka, er arkeolog og Kaupang-ekspert. Hun var med på utgravningene på Kaupang.

Medvirkende
Bredesen, Trond (illustratør)
Utgitt
[Oslo] : Gyldendal , 2009
Omfang
55 s. : ill.
Passer for
Opplysninger
Har bibliografi, innholdsfortegnelse, internettadresser, register . - Like utenfor Larvik lå Norges første by, Kaupang. I flere år har det foregått arkeologiske utgravninger der og det er blitt gjort mange funn. Det er blant annet funnet fargerike drikkebegre for fyrster og høvdinger, og glassperler i alle regnbuens farger. I tolv små fortellinger møter vi her barn og ungdommer i byen Kaupang på 800-tallet. Etter hver fortelling får man vite hva som er fakta og hva man bare må gjette seg til. Faktastoffet er basert på alt det arkeologer og forskere har funnet når de har gransket smykker, mynter, rester etter insekter, dyrebein, hus, brønner og doer. Boka er illustrert med tegninger og fotografier fra utgravningene og funnene som er gjort. Faktabok for mellomtrinnet. . - God, leselig skrift
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-05-38674-7(ib.) : Nkr 249.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

På besøk i vikingbyen Kaupang
Unn Pedersen

Tale på CD · Bokmål · 2009

Tilhører NLB
Vis hos NLB