En snekkers dagbok


Ole Thorstensen ; [tegninger: Jon Thorstensen og Ole Thorstensen]
Bok Japansk 2015 · Biografisk

Oppdaterer

snekkers dagbok er fortellingen om et loft. Enkelt og greit. Fra snekkeren får den første telefonsamtalen med spørsmål om å legge inn anbud, til loftet står klart for innflytting. Det er tunge løft, fliser i fingrene og frustrasjon når nye anbud glipper. Boka er også full av glede og stolthet over å jobbe med et håndverk.

Samtidig er dette en bok om arbeid og identitet, om å jobbe. Det er en fortelling fra den andre siden av forbrukersamfunnet. Her er det produsenten som betrakter kunden og gir oss et speil for våre holdninger til en type arbeid vi er avhengige av.

Fra arbeidet på loftet trekker fortellingen linjer ut i det norske samfunnet, og blir et viktig innlegg i debatten om hvordan det er å jobbe i et manuelt yrke.

Annen tittel
Medvirkende
Utgitt
[Stavanger] : Pelikanen , cop. 2015
Omfang
220 s. : ill.
Opplysninger
Med essayet «De manuelle», publisert i Morgenbladet høsten 2014, skapte Ole Thorstensen opphetede debatter om nedvurderingen av håndverkere og deres arbeid. Med «En snekkers dagbok» gir forfatteren oss et innblikk i hvordan håndverkslivet foregår i praksis. Han tar for seg en konkret loftutbygging som case, og fabulerer seg gjennom de problemene som oppstår underveis; om kommunikasjonen med kundene, ingeniører, arkitekter og byråkratiet som omgir han. Thorstensen gir oss et nytt blikk på hvordan det er å være manuell arbeider i dagens oljerike Norge.
Emner
Sjanger
Dewey
680 . - 694.092 . - 088.82 . - 694 T . - 694 . - 694.2 . - 694.6 . - 684 . - 690
ISBN
978-82-93237-45-7 (ib. ) : Nkr 328.00

Bibliotek som har denne