Landbruket ved en korsvei


Tor Rødseth (red.)
Bok Bokmål 2002

Oppdaterer

om denne boka:

Landbruket er ett av tre ledd i verdi kjeden «fra jord til bord». I den senere tid har det skjedd store endringer i forholdet mellom landbruket og foredlings- og distribusjonsleddene. landbruket har også møtt endringer i de politiske vilkårene og står overfor utfordringer som ikke kan styres gjennom landbrukspolitikken alene.
Denne boken gir en bred samfunnsvitenskapelig analyse av landbruket. Den tar opp landbrukets plass i verdikjeden og ser på livsformen i landbruket, rekrutteringen til bondeyrket, inntektsforholdene til landbefolkningen og levekårene i næringen. Den gjør ogsårede for landbrukets stilling i det politiske landskapet og presenterer en modell som kan brukes for å analysere ulike landbrukspolitiske alternativer.

Boken er et av resultatene fra NFRs forskningsprogram «levekår, utvikling og omstilling i landbruket» og retter seg mot et bredt publikum - bønder, politikere, og andre med interesse for landbruket.

Bidragsytere er Odd Jarl Borch, Rolf Jens Brunstad, Anne Moxnes Jerveli, Kjersti Melberg, Hilmar Rommetvedt, Tor Rødseth og Erling Vårdal.

Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Rødseth, Tor (redaktør)
Utgitt
Bergen : Fagbokforl. , cop. 2002
Omfang
195 s. : ill.
Opplysninger
"Denne boken har sitt utspring i Norges forskningsråds forskningsprogram 'Levekår, utvikling og omstilling i landbruket'" - forord
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
82-7674-800-7

Bibliotek som har denne