Medisinplanter i Norge : helsebringende vekster i naturen


Rolv Hjelmstad
Punktskrift Bokmål 2012

Tilhører NLB
Vis hos NLB

om denne boka:

LÆR DEG Å BRUKE DE MEDISINSKE PLANTENE NORSK NATUR!

Medisinplanter i Norge beskriver hvordan planter har vært brukt og fremdeles kan brukes som medisin mot små og store plager og sykdommer.

Boken tar for seg den tradisjonelle anvendelsen av plantene, men omtaler også forskning som har dokumentert urtenes medisinske virkning. Hoveddelen presenterer rundt 200 viltvoksende medisinplanter i Norge, der hver plante presenteres med bilde, en beskrivelse av utseende, informasjon om utbredelse, samt en omfattende omtale av bruk.

Du finner ellers informasjon om hvorfor du bør bruke urter som medisin, ulike anvendelsesmåter for medisinplanter og hvilke forsiktighetsregler du bør kjenne til.

Boken inneholder også beskrivelse av hvordan noen av plantene brukes i homeopatien og i Bachs blomstermedisin.

Du kan ellers lære hvordan du høster og tørker urter til eget bruk. Doseringsanvisninger ved bruk av urtene er gitt, og advarsler, mulige bivirkninger og kontraindikasjoner er tydelig markert. For de plantene som er spiselige eller har plantedeler som kan brukes som mat eller krydder, er slik anvendelse også omtalt.

En ordliste forklarer faguttrykk som brukes i urtemedisinen.Dette er det mest omfattende verket om norske medisinplanter som noen gang er utgitt!

SE INNHOLD

Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2012
Omfang
36 hefter (2092 s.)
Opplysninger
Punktskrift . - produksjon . - NLB . - Dette er et standardverk om medisinske planter i Norge. Den presenterer rundt 200 arter og forteller om tradisjonell bruk, men også i homeopatisk medisin og Bachs blomstermedisin. Boken advarer om forgiftninger og eventuelle bivirkninger. Det er et kapittel om hvordan man høster og tørker urter til eget bruk.
Emner
Dewey
581 . - 610
ISBN
978-82-16-13011-7

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Medisinplanter i Norge : helsebringende vekster i naturen
Rolv Hjelmstad

Bok · Bokmål · 2012
Digital utgave: Søke-URL
Medisinplanter i Norge : helsebringende vekster i naturen
Rolv Hjelmstad

Daisy lydbok · Bokmål · 2012

Tilhører NLB
Vis hos NLB