Film, død og kjærlighet : mysterier, skitne triks og jugefanter fra filmens urtid


Jon Ewo
Tale på CD Bokmål 2011

Tilhører NLB
Vis hos NLB

om denne boka:

Hvem fant opp filmen? Dette ønsket Jon Ewo å utforske, og fant en utrolig historie, full av intriger, løgner, tyverier og direkte voldelig kamp. Den tyske oppfinneren Skladanowsky, amerikanske Edison og de franske brødrene Lumière står sentralt, men det er også en drøss andre oppfinnere som sent på 1800-tallet knivet om å gjøre framvisning av levende bilder til noe for allmennheten.

Ewo har, som med sine tidligere fagbøker, lagt en rammefortelling rundt dette spennende, albustikkende dramaet, der han selv har en svært aktiv gjesteopptreden. En historie som, uansett hvem som fikk hederen (derom strides de lærde den dag i dag) skapte et medium med stor påvirkningskraft. Boka er gjennomillustrert i en lekker fargepalett.

Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2011
Omfang
3 t. 28 min.
Passer for
Opplysninger
Ole Thore Hasseldal . - Hvem fant opp filmen? Dette ønsket Jon Ewo å utforske, og fant en utrolig historie, full av intriger, løgner, tyverier og direkte voldelig kamp. Den tyske oppfinneren Skladanowsky, amerikanske Edison og de franske brødrene Lumière står sentralt, men det er også en drøss andre oppfinnere som sent på 1800-tallet knivet om å gjøre framvisning av levende bilder til noe for allmennheten. Som en ramme rundt faktastoffet en detektivhistorie hvor Ewo selv er helten.
Emner
Dewey
ISBN
978-82-16-09664-2

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater