Hvor skal vi reise før det er for sent? : turismens to ansikter


tekst og foto: Arild Molstad
Tale på CD Bokmål 2009

Tilhører NLB
Vis hos NLB

HVOR SKAL VI REISE FØR DET ER FOR SENT?
TURISMENS TO ANSIKTER

Boken du holder i hånden er banebrytende. Den skapte stor mediainterssse og ble raskt utsolgt da første opplag utkom høsten 2006. I 15 kapitler kan du lese om steder som står høyt på reiselystnes ønskeliste - fra Vietnam og Venezia til Bali, Marokko og Costa Rica. Men boken handler også om noe mer: Hva er det som truer disse reisemålene? Og er det noe vi kan gjøre for at de ikke skal gå ut på dato?

Hvert kapittel tar deg med på enestående opplevelser. Med i bagasjen følger forfatterens store kunnskaper om turismens vesen, som gir oss overraskende innblikk i hvordan verdens største industri påvirker ikke bare våre ferievalg, men også reisemålenes levetid.

En bok som dette er ikke skrevet tidligere. Mens bruk av reiseskildringsformen gjør den spennende og underholdende, byr korte faktavignetter på nye innblikk i turismens paradoksale verden.

I arbeidet med å oppdatere boken, har Arild Molstad skrevet et nytt kapittel: Dette handler om utfordringene vi reisende står overfor etterhvert som nyhetene om global oppvarming strømmer inn over oss. Særlig pålegges flytrafikken mye skyld for klimagass-utslipp og Molstad tar opp spørsmålene stadig flere stiller seg: Bør vi reise? Og i så fall hvor og hvordan? Hva skjer globalt hvis turismen ikke blir tildelt rødt rasjoneringskort? Og er kjøp av klimabilletter en god ide?

Etter denne boken vil du se på din rolle som reisende på en ny måte. National Geographic-redaktør Jonathan B. Tourtellot uttrykker det slik:

"Denne boken er både viktig og brennaktuell. Den er en kjærlighetshistorie til det å reise, men med et anstrøk av tragedie. Hvis du liker å reise, er denne boken for deg. Hvis du bor på et sted der turismen har satt sitt preg, er denne boken for deg. Hvis du bryr deg om hvordan alle disse sjarmerende, fabelaktige, historiske, inspirerende eller naturskjønne steder skal overleve, er denne boken for deg. Og hvis du bor i et land som Norge, så rik nettopp på slike steder, er denne boken for deg."

Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2009
Omfang
12 t. 30 min.
Utgave
2. oppl., [rev. utg.]
Opplysninger
På omslaget: Burma, Kroatia, Lofoten, Costa Rica, Dubai, Venezia, Kenya, Vietnam, Cuba, Bali, Malaysia, Marokko, Rwanda, Aruba . - Bjørn Vidar Øien . - I boka blir 15 populære reisemål på fire ulike kontinenter presentert, fra Vietnam og Venezia til Bali, Marokko og Costa Rica. Samtidig handler boka om hvordan masseturismen endrer og ødelegger disse reisemålenes levetid. Den gir et innblikk i hvordan turismeindustrien påvirker våre valg av reisemål, og den handler om hvilket ansvar vi som konsumenter har for å bevare disse stedene. Boka har også et kapittel om utfordringene rundt flytrafikkens påvirkning på miljøet og ser på kjøp av klimakvoter.
Emner
Dewey
ISBN
978-82-16-07762-7

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Hvor skal vi reise før det er for sent? : turismens to ansikter
Arild Molstad ; foto: Arild Molstad ... [...

Bok · Bokmål · 2006
Digital utgave: Søke-URL
Hvor skal vi reise før det er for sent? : turismens to ansikter
tekst og foto: Arild Molstad

Bok · Bokmål · 2007
Digital utgave: Søke-URL