Konservering av mat : tørking, røyking, salting, gjæring, sukkersylting


Astri Riddervold ; [fotografier [hovedsakelig] ved: Bengt Wilson]
Bok Bokmål 1993 · Hobby

Oppdaterer

Forlaget skriver om denne boka:

Vil du lære å lage en god spekeskinke? Eller vite hvordan man lager rakefisk? Eller kanskje du vil lære å røyke din egen fisk, kald eller varmrøykt?
Forfatteren har i denne boken sarrilet de gamle, norske tradisjonene og teknikkene som har vært benyttet for å ta vare på matvarene våre. Disse tradisjonene har gjennom behovet for lagring ført til en særegen norsk mat - og smakskultur, en kultur vi ikke vil være foruten i dag. Her kan du lese både om hvorfor og hvordan vi har behandlet maten som vi har. Og du kan lære deg selv å utnytte disse tradisjonene i din egen husholdning.
Her finner du både kjente matslag og ulike lokale tradisjoner som er vel verdt å ta vare på.

I fagbokserien LEVENDE NORSKE TRADISJONER skal norske tradisjoner av praktisk art behandles. Mange tradisjonelle teknikker både når det gjelder mat og andre ting er iferd med å dø ut, og denne bokserien skal være ett hjelpemiddel til å overlevere tradisjonene til nye generasjoner. Bøkene skal både gi en kulturhistorisk bakgrunn, og vise teknikker og redskaper for hvordan du selv kan utføre dette.

Magister Astri Riddervold er født i Haugesund i 1925, og er utdannet både kjemiker og etnolog. Hun har skrevet en rekke artikler om norske tradisjoner for konservering og behandling av mat. Denne boken er laget på bakgrunn av hennes magistergradsavhandling i etnologi; Gamle konserveringsmetoder av mat.

Les boka på nett
Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Utgitt
[Oslo] : Teknologisk forl. , 1993
Omfang
96 s., XVI pl. : ill.
Emner
Røyking og salting
Food Preservation
<1>Konservering
<2>Mattradisjon
Vis mer...
Sjanger
Dewey
q 641.4 Rid . - 641 . - 641.1 . - 641.5 . - 641.509 . - 641.5948 . - 641.59481 . - 641.4 . - 641.4 R
ISBN
8251204216 : Nkr 258.00

Bibliotek som har denne