Vil du lære å lage en god spekeskinke? Eller vite hvordan man lager rakefisk? Eller kanskje du vil lære å røyke din egen fisk, kald eller varmrøykt?
Forfatteren har i denne boken sarrilet de gamle, norske tradisjonene og teknikkene som har vært benyttet for å ta vare på matvarene våre. Disse tradisjonene har gjennom behovet for lagring ført til en særegen norsk mat - og smakskultur, en kultur vi ikke vil være foruten i dag. Her kan du lese både om hvorfor og hvordan vi har behandlet maten som vi har. Og du kan lære deg selv å utnytte disse tradisjonene i din egen husholdning.
Her finner du både kjente matslag og ulike lokale tradisjoner som er vel verdt å ta vare på.
I fagbokserien LEVENDE NORSKE TRADISJONER skal norske tradisjoner av praktisk art behandles. Mange tradisjonelle teknikker både når det gjelder mat og andre ting er iferd med å dø ut, og denne bokserien skal være ett hjelpemiddel til å overlevere tradisjonene til nye generasjoner. Bøkene skal både gi en kulturhistorisk bakgrunn, og vise teknikker og redskaper for hvordan du selv kan utføre dette.
Magister Astri Riddervold er født i Haugesund i 1925, og er utdannet både kjemiker og etnolog. Hun har skrevet en rekke artikler om norske tradisjoner for konservering og behandling av mat. Denne boken er laget på bakgrunn av hennes magistergradsavhandling i etnologi; Gamle konserveringsmetoder av mat.