Våre gåtefulle egenskaper


Norges forskningsråd
Bok Bokmål 2003 · Fagbøker

Oppdaterer

om denne boka:

I denne boka får du vite om mange morsomme og rare egenskaper hos dyr og mennesker. Ting du kanskje ikke visste at du lurte på, men som du garantert vil glede deg over å få vite!

Nysgjerrigper er midt i blinken for deg som for eksempel lurer på hvor mye vi promper hver dag eller sover i løpet av et liv. Eller hvorfor vi gjesper og ler, og om det bare er mennesker som holder på med slikt.

Du kan også lese om dyr som snakker med lukt, om sigarhaien som lokker til seg byttedyr ved å kamuflere kroppen sin med lys, og om blekkspruten som hypnotiserer andre dyr ved å skifte farge. Kanskje du lurer på om dyr kan tenke? Nå kan du gjøre opp din egen mening etter å ha lest om sjimpansene Kanzi og Panbanisha, og om kråken Betty, verdens kanskje smarteste dyr.
Eller kanskje du heller vil vite mer om kupromp, edderkoppsilke, eller om det har levd dinosaurer i Norge? Det er fritt fram!

Dette og mye annet er nemlig samlet i én bok. Stilig, ikke sant?
Nysgjerrighetsgaranti medfølger!

Nysgjerrigper er et kunnskapsprosjekt som skal oppmuntre barn til å dyrke sin nysgjerrighet, forskertrang og fantasi. Royaltyinntektene av boken går til et fond som skal komme unge forskere til gode.

Medvirkende
Andersen, Lindy (redaktør)
Utgitt
[Oslo] : Landbruksforl. , cop. 2003
Omfang
64 s. : ill.
Utgave
1. utg., 1. oppl.
Passer for
Opplysninger
"Boken er lagd i samarbeid med Nysgjerrigper i Norges forskningsråd" - Tittelbladets bakside . - "Dyr & mennesker" - Omslaget . - I denne boka får du høre om mange morsomme og rare egenskaper hos dyr og mennesker. Du kan blant annet lese om dyr som snakker med lukt, om sigarhaien som lokker til seg byttedyr ved å kamuflere kroppen sin med lys, og om blekkspruten som hypnotiserer andre dyr ved å skifte farge.
Emner
Sjanger
Dewey
591.56 . - 087.5:591 . - 088 . - 156 . - 573.2 . - 591.51 . - 599.9 . - 591 . - 591.5 VÅR . - 591.5 . - 591.5[U]
ISBN
82-529-2730-0(ib) : 228.00

Bibliotek som har denne