Jakten på fortellinger : barne- og ungdomslitteratur på tvers av medier


Elise Seip Tønnessen (red.)
Bok Nynorsk 2014 · Komedie

Oppdaterer

Jakten på gode fortellinger er en viktig drivkraft bak barn og unges mangfoldige mediebruk. Dagens medierikdom åpner mange veier inn til litteraturens verden. Hvordan påvirker den nye teknologien utformingen, formidlingen og opplevelsen av av fortellinger? Denne boken gir oversikt over et nytt, stort landskap og presenterer ny kunnskap om barne- og ungdomslitteratur.
Det er forskjell på å krype opp i sofakroken med en god bok, og å oppleve den samme historien sammen med gjengen i kinosalens mørke. Og dataspillets stadige oppgaver som skal løses, skaper engasjement på en annen måte enn den mentale aktiviteten som boka spiller på. Hva skjer med litteraturen når den beveger seg mellom mediene? Hva gjør slike forflytninger med den litterære opplevelsen? Denne boka beveger seg på kryss og tvers i det litterære medielandskapet for å utforske slike spørsmål.

Boka åpner med en oversikt over hvordan barn og unge møter litteratur på nye plattformer. Andre del av boka presenterer studier av kjente barnelitterære tekster som gjenoppstår i andre medier. I tredje del går forfatterne motsatt vei og spør hvordan medieerfaringer reflekteres i litteraturen. Til slutt samles trådene i tre kapitler som presenterer nye blikk på den litterære opplevelsen, og hvordan leserne og forlagene endrer sin praksis i et nytt litterært landskap.

Boka henvender seg til lærere, bibliotekarer, lærerutdannere og andre som formidler litteratur til barn og unge.

Medvirkende
Utgitt
Oslo : Universitetsforl. , cop. 2014
Omfang
300 s. : ill.
Passer for
Opplysninger
Opplagshistorikk: 2. oppl. 2016 (Nkr 389.00)
Emner
Sjanger
Dewey
ISBN
9788215023847 : Nkr 379.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Jakten på fortellinger : barne- og ungdomslitteratur på tvers av medier
Elise Seip Tønnesen (red.)

Tale på CD · Bokmål · 2016

Tilhører NLB
Vis hos NLB
Jakten på fortellinger : barne- og ungdomslitteratur på tvers av medier
Elise Seip Tønnesen (red.)

Daisy lydbok · Bokmål · 2016

Tilhører NLB
Vis hos NLB