Jon Fosse: poet på Guds jord


Cecilie N. Seiness
Tale på CD Nynorsk 2010

Tilhører NLB
Vis hos NLB

om denne boka:

Jon Fosse har hatt ein eineståande suksess med skodespela sine i inn- og utland og er den mest spelte samtidsdramatikaren i Europa i dag. I dette portrettet kjem vi nærmare innpå den sky, men genierklærte forfattaren. Journalist Cecilie Seiness har hatt ei rekkje samtaler med Jon Fosse om liv, kunst og dikting. På ein lettfatteleg måte presenterer ho dei ulike diktverka til Fosse og fortel historia om eit uvanleg talent med ei urokkeleg tru på eiga skriving. Me følgjer Fosse frå oppvekst med gitar og danseband i Strandebarm til cocktailparty i Paris, frå 12-åringens hemmelege skriverom til dei store teaterscenene i Europa.
Omtale

Biografien er basert på ei rekkje samtalar med Jon Fosse om liv, kunst og dikting. Her kjem vi nærare innpå forfattaren, og høyrer om alt frå oppvekst med gitar og danseband i bygda Strandebarm i Hordaland, cocktailparty i Paris, 12-åringens hemmelege skriverom, til dei store teaterscenene i Europa. Vi får høre om vegen frå teaterhat til internasjonalt gjennombrot, om forlagsrefusjonar og kritikarhyllest, og om ein mann som meiner han først og fremst er ein poet på Guds jord.

Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2010
Omfang
10 t. 35 min.
Opplysninger
Arnhild Litleré . - Biografien er basert på ei rekkje samtalar med Jon Fosse om liv, kunst og dikting. Her kjem vi nærare innpå forfattaren, og høyrer om alt frå oppvekst med gitar og danseband i bygda Strandebarm i Hordaland, cocktailparty i Paris, 12-åringens hemmelege skriverom, til dei store teaterscenene i Europa. Vi får høre om vegen frå teaterhat til internasjonalt gjennombrot, om forlagsrefusjonar og kritikarhyllest, og om ein mann som meiner han først og fremst er ein poet på Guds jord
Emner
Dewey
ISBN
978-82-16-09142-5

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Jon Fosse : poet på Guds jord
Cecilie N. Seiness

Bok · Nynorsk · 2009
Jon Fosse : poet på Guds jord
Cecilie N. Seiness

Lydbok på MP3 med DRM · Nynorsk · 2020