Østers! : fra råvare til servering : den norske øster[s]dyrkingens historie


Stein Mortensen ; østers som mat: Fredrik Hald, vin til østers: Arne Ronold ; foto: Øystein Klakegg ; [illustrasjoner: Stein Mortensen ; Jørgen Kamp har bidratt som faglig konsulent]
Bok Bokmål 2017 · Kokebok
Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Utgitt
Bergen : Vigmostad Bjørke , 2017
Omfang
213 s. : kol. ill.
Opplysninger
Østers er en råvare med flere bruksområder. Fredrik Hald deler sin matkunnskap og presenterer en rekke østersoppskrifter, som dekker hele spekteret, fra naturell - på bålet eller med en dråpe sitron - til råstoff i velsmakende sjømatretter. Arne Ronold lærer oss den fine balansen mellom østersens smaksprofil og utvalgte østersviner. Boken blir en rikt illustrert kultur- og naturhistorie, med vekt på Norge og Nord-Europa. Gjennom tekst og illustrasjoner blir dette en riktig appetittvekker om den fantastiske skapningen som østers er.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
394.12 . - 641.694 . - 639.3 . - 641.692
ISBN
978-82-419-1454-6
Hylleplass
q 641.694 Mor

Bibliotek som har denne